Högskoleutbildningar

Börjar bli dags att söka lite högskolor till hösten. Efter att ha fyllt listan med intressanta kurser så tog jag tillfället i akt att leta efter lite andra intressanta kurser. Vi har till exempel:
Tjeckisk skönlitteratur och sakprosa - Så, det innebär att man blir awesome på att hantera avancerad Tjeckiska! Fett värt.
Arabiska rytmer och ensemble - Plugga arabisk musiklära? Låter också grymt spännande.
Irland idag - samhälle, kultur och ny litteratur - Ja, det här låter ju inte så tråkigt... men vad fan blir man efter kursen? Irländsk?
Dansk språkvariation - Som svenska, fast med mat i munnen när man pratar. Variation? Olika typer av maträtter kanske? "Nu ska du pröva prata med ett halvt äpple i munnen, det är alltså söderdialekt!"
Magisterprogram i afrikansk litteratur och postkoloniala studier - Undrar hur många sökande den här utbildningen har?

Ja, man kan titta runt lite och hitta spännande saker. De ovanstående kurserna hittade jag inom sökningen "Skönlitteratur". Finns säkert en hel del fler intressanta utbildningar där ute!

Men du...
Ha en bra dag!

Kommentarer
Postat av: Maritha

Den där typen av mupp-kurser brukar doktorander gå. Antingen för att få kunskap i någon udda detalj till deras avhandling eller för att de behöver 15 poäng till. Känner en doktor i historia som läste 15 poäng svensk fotbollshistoria för att uppnå rätt poäng. Sedan finns det alltid de där slöa flumputtarna som läser skumma kurser för att slippa jobba.

2010-04-06 @ 23:29:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0