Tore Kullgren lyssnar på rap

Tore Kullgren, en av Sveriges mest beundransvärda(!) människor. Han är mest känd för sin sportkarriär i fotbollslaget FCZ. Därefter har han blivit lite av en TV-profil och dyker upp på diverse ställen.

Jag har fått äran att bli vän med snubben på Facebook. Stolt? Lite kanske...

FCZ-Tore har även aktiverat sin Spotifyprofil till Facebook, vilket jag automatiskt får ta del av! Så, vad lyssnar Tore på för slags musik? Efter att ha skummat igenom hans låtlistor lite hastigt hittade jag en extremt intressant playlist:

Tores raplista



Det är alltså en låtlista med raplåtar. Jaha, det är väl inte så konstigt att lyssna på rap? Grejen är väl bara den att han inte syftar på musikgenren rap, utan på diafragmavibrationerna. Rap, med lång vokal, alltså.

Frågan är: är det bara en liten kul grej, eller sitter verkligen Tore seriöst och lyssnar på rapljud?

Men du...
Ha en bra dag!

Reklamnunor!

Facebook. Vanligt förekommande ämne i min blogg? Inte så konstigt, det är en stor del av mitt internetanvändande.

De vill - så klart - ha mer och mer användare hela tiden. Till sin hjälp har de nu börjat gjort reklam för den s.k. vänsökaren. Där man hämtar kontakter från sin e-mailadressbok. Ja, det är ju en bra funktion! Men reklamen ser ofta ut som följande:



Ett gammalt välkänt reklamknep är att skylta med att kändisar gör/bär/äter någonting, då försöker man smöra in det hos det vanliga folket. Kolla här! George Clooney dricker vårt kaffe, gör det du också!

Men är det taktiskt att ta en Avenged Sevenfold- och ICA-dyrkande festprisse samt en smyghomosexuell blond toffel med förkärlek till isdansslagsmål som reklamnunor? Blir jag verkligen sugen på att använda funktionen när jag ser dessa Katrineholmskändisar? Tveksamt...

Nä, grabbar... ni vet att jag älskar er!

Men du...
Ha en bra dag!

Emeliesaknande tjackhora, nyligen hemkommen från Öland.

Hemma från Ölandsresan! Fantastiskt äventyr fyllt med royaliteter, rara damer, attackerande getter, liftare, smält choklad och en hel del andra skojigheter! Men istället för att beskriva det för er i textform så ska vi inom kort sätta ihop en liten film om resan. Men den lär dröja en stund till.

Men har jag bara fått med mig roliga minnen hem? Nej, min gode resevän Niclas var förkyld. Och med tanke på att man sällan var över en meter ifrån varandra så tyckte väl bacillerna att det var en klockren idé att hoppa över till mig.

Så, nu har jag smällt i mig lika mycket preparat som en holländsk tjackhora vilket har resulterat i en fantastiskt äcklig smak i munnen. Som tröst försöker jag trycka i mig tyskt gelégodis i hopp om att få smaken att försvinna. Så här i efterhand har jag upptäckt att det var en dum idé. Istället för att radera medicinsmakerna så har det blivit en snygg kombination av flödande smaker! Mums filibaba!

Vad händer i veckan? Ja du... jobbar natt tre nätter till. Sen är jag förhoppningsvis ledig. Så, i slutet av veckan (helgen, i folkmun) ska jag försöka spendera så mycket tid jag kan med Emelie, för hon tycker nämligen att det är en lysande idé att fly landet (läs: Katrineholm) och förflytta sig till den mest avlägsna orientaliska by som existerar (läs: Örebro). Vilket jag tycker är otroligt tråkigt. Men men... Det är väl sånt som händer. Man kan inte vara kvar i Kattnehålan resten av livet.

Men du...
Ha en bra dag!

Är det inte fantastiskt?

Igår började det smått med TV-spel hemma hos mig. Då var det jag, Micke och Stahl. Trevligt! Blev spöad i golf... Crap! Senare begav vi oss mot Harry's där vi mötte upp lite människor. Oerhört trevligt! Fick även finbesök under natten. Fantastiskt!

Nu sitter jag och väntar på min gode kamrat Niclas som ska sluta jobba. Vad ska vi göra sen? Nä... inget särskilt. Förutom att åka bil genom halva Sverige med slutdestination: Öland! Kommer bli fantastiskt! Ni kommer säkerligen få ta del av resan, förmodligen i videoform! Jajemen, vi ska filma äventyret. Vad kommer det bli? Fantastiskt!

Datorn åker förmodligen med också... men jag har inget mobilt bredband, så troligen blir det nog inga uppdateringar väl där.

Så, vi åker idag och kommer hem söndagkväll. Så, jag får väl passa på att säga hej då till alla fantastiska människor som kommer sakna oss - om det nu är några.

Men du...
Ha en fantastisk bra helg!

Ribi Yehoshua

Hej!

Citat: "Det sägs att den här så kallade Jesus är lite lätt omtyckt av stora delar av världen. "

Att differentiera, Den historiska människan hette Ribi Yehoshua. Han föddes i Betlehem av Miriam och Yoseiph (försvenskat till Josef) 7 år f.v.t. Han blev dödad av romarna 30 år v.t.”synagogor”. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”. Ribi Yehoshua var Messias.

Ribi Yehoshuas ursprungliga undervisning var i enlighet med ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet” och det bevisas ovan att det ”evangelium” som den förespråkar strider mot ”Moseböckerna”. Både Ribi Yehoshua och hans efterföljare Netzarim gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” [bevis för alla dessa påståendet på hemsidan www.netzarim.co.il]

Han ”återuppstod inte”… Han blev återupplivade efter 3 dagar och 3 nätter och dog sedan 40 dagar senare av sina sår: http://bloganders.blogspot.com/2010/08/ribi-yehoshuas-messias-aterupplivande.html

Anders Branderud

------


Detta fick jag som en kommentar till mitt inlägg "Kristi blod för dig utgjutet!". Ja, det är kul att han är villig att dela med sig av sin kunskap. Men valde han verkligen rätt inlägg att kommentera? Jag kan inte påstå att mitt inlägg var en seriös koppling till Jesus, men whatever... För ett år sen hade jag tagit mig tid att skriva ett rejält motinlägg. Men nu känner jag inte riktigt att jag orkar. Istället för jag över stafettpinnen till min bror som skrev följande:

Jag tycker vi ska avguda Thorsten Flinck istället... han är coolare än Jesus. Där måste du väl ändå hålla med mig Anders Branderud. Där har du en som kan dricka nattvardsvin...

Ja, inget behöver väl tilläggas?

Men du...
Ha en bra dag!

Inte ett sånt där klämcheckt inlägg, utan snarare lite om mina tankar just nu.

OBS rubriken!
Klockan är halv fyra på morgonen.
Jag försöker hålla mig vaken.
Jag mår - fysiskt - ganska dåligt.
Jag mår - psykiskt - fruktansvärt bra, och jag ska fanimej förklara varför:

Har varit på jobbet idag. Har arbetat med kanske en av världens bästa personalgrupp. Vissa avsaknade, men ingen som jag skulle välja bort. Fantastisk dag! Börjar trivas rejält.

Jag har träffat en del nya underbara personer. Framförallt en specifik. Och jag börjar verkligen trivas med mitt nya umgänge.

Många av mina vänner börjar studera och förflyttar sig härifrån. Jag tänker framförallt på Pontus Kinnander - en av mina bästa vänner - som beger sig enda upp till Piteå. Vadå? - tänker ni... är det en bra sak att bli ensam kvar? Njae, kanske inte. Men man är ändå så pass glad att folk verkligen släpper taget om trygghetssamhället och gör något av livet. Det är nu man lägger grunden för vad som skall bli ens liv!

Kommande vecka ska jag och Niclas Svensson bege oss på en resa som kan bli årets! Vi ska bila genom stora delar av Sverige och vi anser att Öland är något slags mål. Kan bli hur bra som helst. Niclas har förövrigt köpt lägenhet i Katrineholm. Så, gissa vart jag kommer spendera större delen av min tid det närmsta året?

Mina kära vänner som har flytt till väst verkar ha det bra! Jag försöker att inte sätta mig in alltför mycket i deras reseäventyr. Ser fram emot att höra dessa IRL vid hemkomst istället! En annan anledning är att jag inser mer och mer att jag saknar dem.

I september är jag beräknad att bli farbror. Jag är tämligen osäker på om jag kunde vara mer glad för deras skull? Det kommer bli fantastiskt! Det är faktiskt något som är äkta lycka! Har även insett att julafton kommer bli fullständigt awesome med barn inblandade. Ja, jag tänker kräva rollen som tomte, kanske inte i år. Men i vilket fall nästa!

Finns det egentligen något som saknas i mitt liv?


Men du...
Ha en bra dag!

Vampires suck

Vi har tröttnat på parodikonceptet sen Scary Movie 2. Och den här verkar minst lika dålig som de senaste femton parodifilmerna.



Men jag ska erkänna att jag fick mig ett gott skratt under "It's raining men"-scenen. Och skådespelarna verkar faktiskt vara ganska duktiga på att imitera originalskådisarna... men annars är det nog inte så mycket att hänga i granen.

Men du...
Ha en bra dag!

Jag var ett berg.

Jag var ett berg.
...kanske inte ett berg, men min kropp var gjord av sten.

Jag kunde hantera och manipulera stenelementet. Jag kunde bygga berg och förflytta sten.

En person bad mig bygga ett berg åt honom, och det gjorde jag.

Jag staplade ett antal stora stenar på varandra, och personen som bad mig bygga berget vart nöjd. Han lade sig högst upp på berget och vilade.

What?!
Jag vaknar och har lite ont i nacken. Jag upptäcker att alla mina kuddar ligger staplade i en hög vid sängkanten. Hmm...

Men du...
Ha en bra dag!

Katrineholmsveckan vs katrinplommon?

Katrineholmsveckan... you know, Katrineholmsveckan? Bra! Alla känner till den viktigaste veckan om året.

...eller? Tydligen har inte mitt rättstavningsprogram till internet hört talas om detta världsfenomen. Mycket märkligt. Så, istället för Katrineholmsveckan ger den ett antal förslag:

Katrineholmsveckan eller katrinplommon?

Katrineholm, ja... vilken tur att den kände till det i alla fall. Men... märkligt att den vet vad Katrineholm är men inte Katrineholmsveckan?

Och på fjärde plats dyker alltså... katrinplommon(!) upp! What?! Vad har Katrineholmsveckan med katrinplommon att göra? Är det några andra än pensionärer som äter katrinplommon? Är detta en pik? Är Katrineholm lika tråkigt som ruttna gamla pensionärer? En skrynklig frukt som är en blämma bland de andra runda vackra frukterna?

Men du...
Ha en bra dag!

Feeling a bit corny...

Vid middagsbordet:
Mamma: Du äter inte majs, va? (hon har alltså lagt majsen i en skål bredvid salladen).
Jag: Nej, det gör jag inte...

...eller gör jag det? Nä, jag har ju alltid avskytt majs.

Jag greppar tag i skålen med majs. Tar en hög och äter upp. Hmm... det här var ju faktiskt inte så illa. Det är ju ärligt talat ganska gott!

En milstolpe i mitt liv. Bara så där äter jag numera majs! Nu är det bara oliver och ruccolasallad kvar, sen är jag ostoppbar! Mohahahaa!!

Men du...
Ha en bra dag!

Budget

När jag fortfarande gick i gymnasiet så läste jag en kurs som hette projekt och företagande. Låter spännande! Men var det spännande? Icke! Det enda vi gjorde var att ställa upp budgetar (budget i plural?).

Så, varför inte använda sig av sina kunskaper?

Min vardag för cirkus ett halvår sedan:
Fick mina 3000:-.
Impulsköper upp hälften.
Äter snabbmat för 500:-.
Ger resten till mamma.

Min vardag nuförtiden:
Får mina 15 000:-.
Impulsköper upp hälften.
Köper annat onödigt (ändock planerade grejer) för 3500:-
Ger resten till mamma.

Ja, jag har blivit en klok ekonom! Trots inkomst håller jag (procentuellt) i princip samma budget. Fantastiskt!

Men du...
Ha en bra dag!

Bibelsajten

Hittade en überskoj hemsida på internet: Bibelsajten!

Här finns mängder av spännade information för både oss som är/inte är troende kristna. Roligast är det förmodligen för oss icketroende!

Frågelådan är att rekommendera! Här kan man finna personer som rådfrågar någon kristen tjomme på nätet om vad som är rätt och fel i kristen tro. Vi kan ta ett exempel:

Är del fel att ladda ner film och musik på internet?

Frågan handlar om det är okej för kristna att tanka ned film. Personen fick ett långt svar, som jag bantade ned till följande:

Om man vill sätta det i ett kristet perspektiv skulle jag säga att Jesus lär oss att vi ska leva ärligt och på ett sätt som välsignar andra. Jag finner att illegal nedladdning mest gagnar mig själv och inte andra, speciellt upphovsmännen.

Kan säga direkt att mitt svar hade sett lite annorlunda ut, ungefär så här:
Jesus levde innan fildelning existerade, din idiot! Följ de fucking lagar som finns, så är du en bättre person!

Som sagt, finns en del skoj där. Ta er en titt om ni inte har något bättre för er!

Men du...
Ha en bra dag!

 


Hur man ökar mysfaktorn i hemmet:

För ett tag sedan så kände jag att det var dags för förändring. Jag var trött på mitt gamla rum. Sovrummet var till för att sova, och sova enbart. Något måste ske för att sovrummets användningsområde ska utvidgas drastiskt. Så, vad tog jag mig till? Jag köpte helt enkelt in lite grejer för att piffa upp stället:

Till att börja med, en fåtölj samt fotpall i saccosäckkoncept. Ja, mina damer och herrar, detta är saccosäckar fastän formade lite märkligt.

Märke: 24/7 Modell: Comfort & Pouf


Mycket bra köp!
...men det är inget roligt att vara ensam. Så, vad ska man göra åt diverse vänner och bekanta som besöker min numera lite trevligare lya? Att köpa fler saccofåtöljer är nog ingen lysande idé. Men vilken tur att följande finns:

Märke: 24/7 Modell: Basic


Det är alltså två gigantiska fyrkantiga kuddar, också i saccoformat! Om man försöker så får man nog i alla fall ned 4-5 personer i hörnet. Mysfaktorn ökade genast med 500%!

Så, om du har lite pengar över och kanske en saknad hjärncell eller två, så är detta absolut rätt inköp för dig!

Men du...
Ha en bra dag!

Kristi blod för dig utgjutet!

Det sägs att den här så kallade Jesus är lite lätt omtyckt av stora delar av världen.

Varför då? Visst, han var en skön snubbe (enligt sägnerna). Tydligen rätt bright och så där. Men blir man hyllad av cirkus två miljarder människor för att man är en skön snubbe? Tveksamt... så, vad gjorde denna lille pöjk från Nasaret för att bli så inihelvete känd?

Han missuppfattade helt enkelt hur man gör när man dör! Dumfan fattade inte att man släpper taget och bara go with the flow! Han är tydligen en av få personer som vägrat dö när han ska.

Istället för att ge upp direkt på det där träkorset, så kände han för att återuppstå. Detta var tydligen djävligt imponerande, så låt oss hylla snubben!

Nu till poängen!
Jag väljer att se mitt bloggande lite som Jesu återuppståndelse. Visst, bloggandet kanske var okej innan det dog ut. Men det är efter pånyttfödelsen som det blir riktigt bra!

Men du...
Ha en bra dag!
(gud vad jag har längtat efter att skriva det!)

RSS 2.0