I love you

Barney, amerikansk barnprogramsfigur, sjunger en liten sång. Den har ni säkert hört förr:


Jag kan dra ett litet utdrag från texten: "I love you, you love me, we're a happy family, with a great big house..."
Snabbt översatt: "Jag älskar dig, du älskar mig, vi är en lycklig familj, med ett fint stort hus...".

Här undrar jag alltså, tar de för givet att alla barn som tittar på det här bor i en kärleksfull familj med ett stort fint hus? Tänk om lilla Per-Eriks föräldrar har dött i en bilolycka? Tänk om Per-Erik blev tvingad att flytta hem till sin alkoholiserade mosters 2:a i slummen? Tänk om Per-Eriks chans att komma bort från vardagen är via TV:n... och detta är vad som visas? Tänk om Per-Erik sedan tar till andra metoder för att komma bort från vardagen? Knark, till exempel.

Då är du inte så djävla lycklig längre! Eller hur, Barney? Va? VA?!

Men du...
Ha en bra dag!

Stora förändringar på gång...

Jag har funderat på att göra om bloggen en aning. Tycker inte att det nuvarande konceptet känns helt rätt... Så, vad ska jag göra?

Med tanke på att jag har ett extremt bekräftelsebehov och lite svårt att finna mig själv så vill jag givetvis vara som alla andra! Så, vad sägs som en... trumvirvel... Modeblogg!

Vi börjar lite med en liten enkel rekommendation:

Aladdin från Disneyfilmen med samma namn.


Detta är vad som gäller!:
  • En liten lila väst - annars ingenting på överkroppen.
  • En miniatyrfez på huvudet.
  • Stora, vita och pösiga byxor som du måste ha tillverkat själv - oavsett om du har sykunskaper eller inte.
  • På byxorna måste du ha en lapp som antyder att du har lagat något slags hål. Egentligen behöver inte byxorna vara trasiga, det räcker med att du bara syr dit en lapp.
  • Tre decimeter brett midjebälte är givet! Gärna i brunt.
  • Som accessoar (jepp, jag var tvungen att googla stavningen) kan man satsa på något fint! Vad sägs som en guldfärgad lampa? Har du inte råd med äkta guld, så går det bra med mässing.

Bär du det här, så kan inte Fadde vägra släppa in dig! Det skulle förvåna mig om du överhuvudtaget behöver stå i kö.

Men du...
Ha en bra dag!

Självporträtt

När jag går på stadens gator så viskas det... ögon sneglar... man hör busvisslingar och väsande ord som "snygging"! Jag är inte rädd att dela med mig av min skönhet, så varsågod:

Snygg, jajemen!



Jag tycker själv att jag är en 10:a!

Men du...
Ha en bra dag!

Tips på kvällsmat

Här sitter man med ett gäng kakor med äppelsmak från ICA som knappt är ätbara. Vad gör man? Nu har man ju faktiskt betalat 5:- för dessa, så man kan inte låta de gå förlorade.

Äppelkakor


Min gode vän, Anton, föreslog att man kan värma dessa och äta de tillsammans med glass. Ingen dum idé! Låt oss pröva!

Vafalls?! Vad är detta... ingen glass? Jaha... Vad gör jag då? Tar något alternativt, såklart! Vaniljsås kanske? Nähe, det hade vi ingen heller. Vad är det som vi har som är mest besläktat med glass?

Yoghurt! 1-portionspack! Men... jag vill ju ha den kall. Så, in med det i frysen någon timme eller två!

Frusen yoghurt


Under tiden yoghurten förbereds måste man ju göra någonting annat så länge. Man äter ju med alla sinnen, sägs det. Så varför inte lägga upp kakorna snyggt i en skål?

Snyggt uppradade av ICA's äppelkakor


Titta, vad fint! Nu är det bara vänta tills yoghurten börjar frysa.

En timme senare! Äh, nu får det vara nog. Öppnar och känner på yoghurten... hmm... den har bara blivit lite trögflytande. Skit samma! Jag pallar inte vänta mer. In med kakorna i mikron!

Vrider på mediumvärme och på obegränsad tid. Jag går iväg en stund... går på toaletten kanske... slår mig ned framför TV:n... glömmer fullständigt bort kakorna... kommer in i köket igen... HELVETE!! Sliter upp luckan till mikrovågsugnen... kakorna fräser värre än en katt under en ångvält.

Jaha, vad gör jag nu då? Äh, skit samma! Det får bli som det blir... kan man överhuvudtaget bränna saker i mikron?

Jag häller på den misslyckade trögflytande yoghurten... och voila!

Äppelkakor som man värmer i mikron och har på frusen yoghurt


Okej... det ser ju inte jättegott ut. Och luktar lite märkligt. Men, vafan... nu har jag hållt på med den här skiten i över en timme. Det här ska fanimej ätas upp!

Det är bland det värsta jag någonsin har ätit... jag tvingade i mig allt i ren protest! Tydligen så är mikrovågsbrända russin ingen höjdare, så varje gång jag fick ett sådant i munnen höll jag på att kräkas.

Så... denna maträtt är inget jag kan rekommendera förutom till mina värsta fiender. Tack som fan, Anton!

Men du...
Ha en bra dag!

Svälja - lite av en utmaning

Här sitter man i soffan i ensamheten och plötsligt händer något...

Bröstet värker, ögonen tåras, näsan rinner, pannan pärlas av svett och en rejäl hostattack bryter ut...

Vad i helvete var det som hände? Ja, jag lyckades sätta mitt egna saliv i halsen. Man kan ju tycka att man är en erfaren sväljare efter snart 20 år i livet. Men nej då, ibland kan man misslyckas med även den enklaste utmaningen.

Men du...
Ha en bra dag!

Kanske inte helt hetero?

Jag har aldrig varit känd för att vara den manliga i min umgängeskrets. Frågan är hur länge detta har pågått? Vad är det som ligger grunden till denna testosteronbrist? Jag vet inte... men jag kan nog säga att det började tidigt:

Utklädnad som barn

Vi har alltså mig till vänster. Jag ser rosa tights, färgglada strumpor, damskor och en fantastisk pälsjacka. Vi har min syster i mitten - inga konstigheter. Sen har vi duhm duhm duhmmm... Tommy Ljungberg! Blå i håret, schysst väst och röd fluga. Riktigt stiligt!

Andra barn klär ut sig till superhjältar, leker krig, slåss med pinnar, bygger kojor... Jag klär ut mig till högfärdiga damer.

Men du...
Ha en bra dag!

Rundbord

Ursäkta det korta uppehållet. Har haft lite fullt upp. Med vad? Undrar ni... grabben är ju arbetslös! Jo, det ska jag nu ta och berätta för er:

Rundbord! (Jag har inget som helst ansvar för det usla namnet)

Detta är alltså en lek som var populär på några av Katrineholms grundskolor. Där är Valla/Häringe/Floda inte inkluderat, därför är jag ny inom sporten.

Material: Ett pingisbord (ett sådant där utomhusbord av trä och med hårt "nät"), en boll (här är det lite valfritt, men bara bollen är stor, minimumkrav: volleyboll) och ett roligt gäng som inte riktigt har växt upp ännu.

Regler: Lite som rundpingis. Du ska slå på bollen så att den flyger över (och träffar) motståndarnas planhalva och sedan ska du springa till andra sidan av bordet. Det är alltså precis som rundpingis, bara att det är en stor boll och du slår med händerna.

Sen har vi en tilläggsregel, ett evighetsspel. Här har man alltså chansen att komma in i spelet igen, fastän man har åkt ut. Hur då? Jo! Om personen som slog ut dig, själv åker ut. Då får man helt sonika komma in igen.

---

Detta har vi alltså sysselsatt oss med i en lekpark i Laggarhult. Vi leker alltså på våran fritid. Det är nog inte många 20-åringar som gör det. Vem säger att man måste växa upp?

För att citera Therese Forsman: "Mamma, jag går till lekparken!".

Men du...
Ha en bra dag!

Svenskt mästerskap i hår

SM i frisyrer, mina damer och herrar jag ger er...
MIG! Vi kan köra i kronologisk ordning:


Sexårs som vissa kallar det
Det här är alltså skolfotograferingen i lekis (sexårs som vissa kallar det). Den fullständigt runda frisyren med en schysst rakklippt lugg. Inte dumt... inte dumt alls!


Jag som något yngre med ful frisyr
Här är jag heller inte särskilt gammal... uppskattningsvis runt 11-12 år. Jag har alltså valt att låta håret växa ut en aning, sedan plattat det. Även en liten fräsig hockeyfrisyrtendens i nacken. Mittbenan är heller inte att förglömma!

Skolfotot i 7:an
Skolfotograferingen i 7:an. Kanske känns som en oskyldig och ganska vanlig frisyr. Men min hårfärg är alltså inte så där svart, utan det är mängder av gelé som har präglat min skalp. Jag vill att ni även lägger märke till "spike"-delen uppe på hjässan samt de platta delarna på sidorna. Stiligt! Och ja... det är en Iron Maiden-tröja.

Helt enkelt en ful djävla hockeyfrilla
Jag har alltså ingen aning om hur jag ska kunna förklara detta snedsteg. Det här är alltså skolfotot i 8:an. "En blöt hockefrilla går alltid hem!", var det så naivt jag tänkte? Vad är det som försiggår uppe på hjässan och i nacken? Hair goes wild!

Frisyrer är snygga när de är tjocka och lite lockiga
Tjockt och lite lockigt! Helt otyglad - out of control! Här är jag 17 år, och brydde mig antagligen inte om mitt utseende så mycket.


Det roliga är att jag tänkte tidigare idag: "Hmm... jag har haft ungefär samma frisyr i princip hela mitt liv.". Detta motbevisades ganska snarast.


Men du...
Ha en bra dag!

Ronny & Ragge

Kanske 90-talets mest fantastiska komikerduo! Vi har svordomar, vi har naket, vi har jeansklädsel... allt som egentligen är roligt.

Ni känner kanske till TV-serien? De tre Byhålafilmerna? Kanske även deras musikaliska framgång?

Men ibland blir det lite för grovt, och då måste någon säga stopp! Det är ju faktiskt barn som tittar på sånt här, hur skulle världen se ut om alla svor, knullade och hade jeansklädsel? Därför har man varit tvungen att skämta med sex på en strikt och sansad nivå! Detta har alltså blivit resultatet:



Ska man göra't så ska man göra't säkert!

Men du...
Ha en bra dag!

The Bucket List

Bucket List. En lista med saker man vill göra innan man välkomnar döden.

Man kan skriva den på lite olika sätt. Saker som inte hör hemma på en Bucket List är drömmar som: bra karriär, underbar fru, underbar familj, villa vid kusten och sånt som man verkligen tokönskar sig. Världsfred och sånt larv är heller inget som platsar på en Bucket List. En Bucket List är lite mindre seriöst. Lite sådana där smågrejer som till exempel: hoppa fallskärm.

Här kommer alltså min lista med mål jag vill uppnå innan jag trillar av pinn'. Listan är inte på något sätt rangordnad, utan slumpmässig.
1. Köra ett motordrivet fordon som går snabbare än 300km/h
2. Uppleva tyngdlöshet
3. Skriva en bok som blir publicerad
4. Åka till rymden - gärna fotografera Tellus när jag väl är där
5. Skräddarsy minst en kostym
6. Uppfinna något
7. Bli igenkänd på stan av någon random för något bra man har åstadkommit (till exempel min bok eller min uppfinning)
8. Lära mig latin
9. Flyga helikopter
10. Skaffa ett coolt skägg
11. Införskaffa mig en talang som ingen/få människor klarar av.
12. Träffa Dalai Lama
13. Starta en egen världreligion (OBS! Världsreligion, inget djävla mespåfund som till exempel Kabbala)
14. Rita en ritning till en byggnad
15. Besöka samtliga av världens sju underverk (de moderna)

Så där ja, fick ihop en ganska lång lista tillochmed. Detta är ganska svårt, tar lång tid och en hel del funderingar. Pröva själv, så får du se! Du får gärna skicka din Bucket List till mig, för jag tycker sånt är intressant att läsa.

Men du... Ha en bra dag!

Vits!

Har ni någonsin undrat vilken som är världens bästa vits? Ni behöver inte leta längre... Varsågoda:
"Hur många kromosomer har du, egentligen?"
"Fler än dig iallafall!"

Jätteskoj!

Men du...
Ha en bra dag!

Lama - Anka

LAMA
Hippies

Peace, love and understanding! Denna kultur har fattat lite vad livet går ut på. De tror på fred, kärlek och allmän gemenskap världen över. Sen finns det nackdelar som att de är trädkramande knarkare med fula kläder och som inte drar sig för Swingerspartyn. Men tanken är god, och skulle vi alla följa den så skulle många - världen över - inte leva i misär. Gemenskap i världen är den enda utvecklingen värt att sträva efter.

ANKA
Sverigedemokrater

Observera: ej Sverigedemokraterna - utan personerna som röstar på SD. 95% är rena idioter som inte har en tillräcklig tankeverksamhet att kunna veta vad de själva heter. Dessa är alltså fantastiskt underhållande när de ska ge sig in i politiska diskussioner. Få av deras ståndpunkter är särskilt genomtänkta. Men med tanke på att de är för dumma för att fatta att de ligger under i en debatt så anser de sig själva som segrare.

Hur vet man egentligen att SD är ett riktigt skitparti? Ta en titt på deras följare...

Det värsta är att det finns faktiskt intelligenta SD-följare... vilket är skrämmande och lite jobbigt. SD är motsatsen till gemenskap i världen. De vill sluta Sverige och inte dela med sig av vad vi har ett erbjuda. Egoistiska djävla idioter.

Men du...
Ha en bra dag!

Högskolor

Jovars! Nu har man sökt lite högskolor till hösten. Om det blir så att jag kommer in på min första prioritering så hamnar jag i Sundsvall. Och ni vet vad det betyder! Bye bye Katrineholm!

Dessa är alltså skolorna jag har sökt:
 
Du har anmält dig till följande utbildningar:

1. MIU-22995 - Bildjournalistik 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Mittuniversitetet, Sundsvall

2. GU-19758 - Journalistprogrammet 120hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Göteborgs universitet, Göteborg

3. MIU-23935 - Grafisk design och kommunikation 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Mittuniversitetet, Sundsvall

4. HV-96214 - Digitala media för design av upplevelser och lärande 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Högskolan Väst, Trollhättan

5. MIU-22971 - Journalistprogrammet 180hp Blandade tider,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Mittuniversitetet, Sundsvall

6. SH-24907 - Journalistik och multimedia 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Södertörns högskola, Stockholm

7. MDH-24808 - Textdesign - informationsdesign 180hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Mälardalens högskola, Eskilstuna

8. UMU-08180 - Programmet för kulturjournalistik 120hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Umeå universitet, Umeå

9. UMU-54296 - Digital fotografering och bildbehandling 7,5hp Kvällstid,
Normal undervisning, 33%, Fristående kurs,
Umeå universitet, Umeå

10. HH-13207 - Digital grafisk design 7,5hp Dagtid,
Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Högskolan i Halmstad, Halmstad

11. HDA-H2CWN - Digitalt foto och bildskapande 15hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Kvartsfart (25%), Fristående kurs,
Högskolan Dalarna, Ortsoberoende

12. UMU-63091 - Digitala bilder 7,5hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Kvartsfart (25%), Fristående kurs,
Umeå universitet, Ortsoberoende

13. UMU-01592 - Arkitektprogrammet 300hp Dagtid,
Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
Umeå universitet, Umeå

14. HJ-12389 - Digital bildbehandling 7,5hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Kvartsfart (25%), Fristående kurs,
Högskolan i Jönköping, Ortsoberoende

15. LNU-55536 - Digital bildbehandling med Photoshop II (Deltid, Växjö) 15hp Dagtid,
Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Linnéuniversitetet, Växjö

16. SH-18150 - Digital fotografi och bildbehandling 7,5hp Eftermiddag,
Normal undervisning, Kvartsfart (25%), Fristående kurs,
Södertörns högskola, Stockholm

Men du...
Ha en bra dag!

Facebookgrupper

VARNING! Hatiskt inlägg framöver.

Jag kan inte riktigt släppa det här med Facebookgrupper. Visserligen har mitt intresse för Facebook avtagit en hel del... men min irritation är fortfarande härligt blomstrande!

Det finns en grupp som heter: "Vi som hatar när folk sviker.". Finns det någon i hela världen som tycker motsatsen? Det är som att döpa en grupp till: "Vi som inte gillar att se våra vänner/familjemedlemmar torteras till döds.".

Detta är alltså en grupp som är till för att få många medlemmar. Och går man in i grupploggen så är det bara inlägg som "Bjud in era vänner, kom igen nu!" och/eller "1000 medlemmar... wohoo!".

Man ser väl för fan själv hur många fucking medlemmar gruppen har! Vad är det för djävla bekräftelsebehov gruppens skapare har att uppfylla? Bara för att han har lyckats åstadkommit något som har många följare tyder ju knappast på hur bra människa han är. Man blir inte älskad bara för att man har startat en kass Facebookgrupp.

Många synar ju så klart detta, och går därför inte med i gruppen. Men vilka går med i gruppen då? Kanske de som försöker berätta något för sina övriga Facebookvänner. De kanske nyligen har blivit svikna av någon närstående vän och måste då berätta detta för hela Facebook. Så, istället för att ta tag i det privat och sansat så sprider man ut det till hela internetvärlden. Patetiskt!

Känns bra att få ur sig lite ilska då och då, men jag ber om ursäkt... jag känner mig inte på humör att skriva något roligt.

Men du...
Ha en bra dag!

Sonic Underground

Sonic. En av historiens coolaste karaktärer!

Den blåa supersnabba igelkotten Sonic!

Jag tror visserligen skaparna LSD-trippade under brainstormen. Tänker er två personer (person 1 och person 2) sitta och diskutera under utvecklingsmötet:
P1: "Ehum... ja... ehh... vad ska vi göra?"
P2: "Jag har det! En igelkott!"
P1: "Va? En igelkott? Vad ska han göra? Använda taggarna att slåss med?"
P2: "Nej, nej, nej! Han ska vara supersnabb! Och slåss med knytnävarna!"
P1: "Va? En supersnabb igelkott? Det var det djävligaste jag har hört..."
P2: "Och han ska vara blå!!"
P1: "Jag säger upp mig!"

Det finns ett antal TV-serier med denna blåa supersnabba igelkott:



Jag har aldrig sett denna serie, men den verkar riktigt usel, så det gör mig inte så mycket. Men låten är ju fullständigt awesome! Hur catchy är den inte liksom? Sonic Underground!

Men du...
Ha en bra dag!

När du ser det...

...så är det fantastiskt roligt!

En dvärg som står i bakgrunden


Men du...
Ha en bra dag!

Den perfekta kvinnan

Min gode vän Anton frågade för ett tag sen vilken typ av kvinna som var min "sort". Alltså, hur jag upplever den perfekta kvinnan. Jag visste inte vad jag skulle svara... men nu har jag funderat en del. Jag tänkte börja med utseendet, som jag har delat upp i lite olika kategorier:

Hår
Hårfärg är ganska viktigt. Tydligen så är det hårfärgen som avgör vilken intelligensgrad du ligger på. Men jag vet inte... det där med hår är väl överskattat? Vad sägs om lite tunnhårig? Kanske en helikopterplatta? Kanske färga det övriga håret i en rad härliga färger i ett färgschema som egentligen inte existerar? Kräkgrön har jag hört är en schysst färg.

Ansikte
Här kan man gå lite wild & crazy! En bilolycka eller två är inga problem. Att ha en unik benstruktur är bara sexigt! Kanske 3:e gradens brännskada, absolut inget fel med det.

Ögon
Att sakna ett öga är absolut inget konstigt. Gärna ersatt av ett stort hål som man inte är rädd för att visa. Jag tänker att personen lider av grå starr, en grå grumlig hinna över hela ögonlinsen. Fett sexigt! Gärna toppade med ett groteskt stort McDonald's "M" av hår.

Näsa
Saknad i samband med brännskadan.

Mun
Sprängfyllda med botox! Inget annat är acceptabelt. En kyss ska kännas som ett slag i ansiktet med en blöt, stel kudde.

Bröst
Bland det viktigaste hos en kvinna. Jag tänker mig det ena i storlek med en innebandyboll och det andra som en pilatesboll. Fast, inte lika fast som en pilatesboll... utan gärna lite mer häng. Når inte vårtan naveln så är kvinnan ej kvalificerad.

Mage
En riktig kvinna ska älska öl. Och det ska synas!

Rumpa
Slår man på ena skinkan, så ska den andra skinkan inte sluta skaka förrän två timmar senare. Enough said!

Ben
Viva la France! Orakat är det enda rätta: svart, grovt och långt! Gärna korta ben... lite fläsk är också sexigt.

Fötter
Stora, knöliga och håriga. Har kvinnan mindre fötter än mig så är hon oattraktiv. Jag har storlek 46.

---

Så där ja... Tror vi fick med det mesta om utseendet där. Ska vi köra personligheten nu?

---

Humör
Du vet när man är så där riktigt morgontrött att man bara vill döda allting i sin närhet? Tänk dig det... fast hela tiden! En kvinnas leende är det äckligaste som finns. Man vill bemötas av en ond blick, ett knytnävslag i ansiktet och ett knä i skrevet vid varje möte.

Intelligens
Kan du uttala ordet, så är du för smart! Kan du överhuvudtaget läsa ordet så är du way beyond attraktiv. Om du är tillräckligt smart för att bygga ihop meningar så är du på gränsen. Det räcker med enstaka ord som: "JAG... HUNGRIG... MAT!"

Självförtroende
Du är sämst i hela världen... och du ska veta om det! Du ska vänligen berätta detta för alla du träffar - dagligen.

Intressen
Sådana har du inte... egentligen hatar du precis allt. Speciellt barn, kärlek och omtänksamhet. Du drar dig sällan för att äta ett spädbarn eller en hundvalp.

Sex
Med tanke på att man kan köra in en hel Birka-färja i köttrosen så har du aldrig upplevt någon som helst slags njutning. Detta är du mer än villig att tala om för din partner när denne är otillräcklig. Du behandlar även din partners åderpåle med ett stycke våld som innefattar vapen som: basebollträ och/eller motorsåg.

---

Så där ja... Tror jag fick ihop en ganska bra lista! Känner du igen dig? Ta genast kontakt med mig på: 0763 077 219, eller kontakta mig via annan verksamhet som mötesplatsen.se, match.com eller hotmales.com. Jag vet att du finns någonstans därute!


Men du...
Ha en bra dag!


Lama - Anka

Tema: Pensionärer

LAMA

Far-/morföräldrar

Att vara ett barnbarn är kanske det bästa som finns. Man träffar sina föräldrars föräldrar några gånger om året. Samtliga gånger får man godis och/eller presenter. Råkade man vara sjuk, och föräldrarna inte kunde ta ledigt från jobbet, då fick man helt enkelt åka hem till farmor. Men detta var ju inget negativt. Nej, snarare tvärtom! Man blev ompysslad och omhändertagen som om man skulle ligga på dödsbädden. Fantastiskt skönt!

ANKA
Bittra tanter

Haha, kanske det mest självklara på hela jorden att avsky. En bitter tant är en sådan som skickar in insändare till lokaltidningen om hur mycket de hatar när de höjer priset på Gevalia kokkaffe med 1.50:-. En bitter tant är en sådan som blir arg när någonting i deras bubbla inte går som det ska, och med tanke på att den här bubblan hör hemma på 1950-talet så är det väldigt mycket som inte är som de ska.

Kommande generation

Jag berättade nyligen att jag ska bli farbror. Och jag älskar det!

Funny facts om nykomlingen:
Denna lilla person skall födas den 14 september. Samma dag som jag skulle födas (fast exakt 20 år senare), om jag inte hade fötts en vecka för tidigt - alltså den 7 september. Vi får se om lillknodden också kanske föds en vecka för tidigt!

Om det blir en son hävdar min bror att han skall döpas till Adrian. Detta gjorde mig ytterst chockad då även jag ska döpa min framtida son till Adrian. Blir ju jobbigt för farföräldrarna att ha koll på barnbarnen om båda heter Adrian. Så, frågan är hur vi skall avgöra detta? Fungerar Adrian II Holmström? Eller kanske återuppta det gamla släktnamnet Adrian II Von Blomdin!

Barnet kommer troligen födas med skägg... oavsett kön.

Men du...
Ha en bra dag!

Högskoleutbildningar

Börjar bli dags att söka lite högskolor till hösten. Efter att ha fyllt listan med intressanta kurser så tog jag tillfället i akt att leta efter lite andra intressanta kurser. Vi har till exempel:
Tjeckisk skönlitteratur och sakprosa - Så, det innebär att man blir awesome på att hantera avancerad Tjeckiska! Fett värt.
Arabiska rytmer och ensemble - Plugga arabisk musiklära? Låter också grymt spännande.
Irland idag - samhälle, kultur och ny litteratur - Ja, det här låter ju inte så tråkigt... men vad fan blir man efter kursen? Irländsk?
Dansk språkvariation - Som svenska, fast med mat i munnen när man pratar. Variation? Olika typer av maträtter kanske? "Nu ska du pröva prata med ett halvt äpple i munnen, det är alltså söderdialekt!"
Magisterprogram i afrikansk litteratur och postkoloniala studier - Undrar hur många sökande den här utbildningen har?

Ja, man kan titta runt lite och hitta spännande saker. De ovanstående kurserna hittade jag inom sökningen "Skönlitteratur". Finns säkert en hel del fler intressanta utbildningar där ute!

Men du...
Ha en bra dag!

Chips!

Som legitimerad chipsälskare så händer det ju då och då att det blir lite mys på fredagskvällen. Fredagsmys är det bästa konceptet som existerar och jag tycker vi ska ta vara på det så mycket vi kan. 

Jag har ställt upp i OLW:s kampanj om att komma på nya chipssorter.

Jag har två alternativ än så länge:
1. Refresher - Rödlök & Pepparmint
2. Sweet Apple - Äpple & Kanel

Jag kanske ska fundera ut några fler kombinationer. Men ni är mycket välkomna att rösta på de som är befintliga just nu.

Men du...
Ha en bra dag!

Internetvärlden har gjort det igen

Google har en tipslista som kommer upp när man söker på något. Denna tipslista är vad folk har sökt mycket, och då antar den att du ska söka på samma sak. Ibland är den lite knasig dock:

Om du söker



Jag sökte bara på "why" och denna lista dyker upp.
"Why are swedish girls so beautiful?", jo du! Det är för att killarna ska ha någonting att kämpa för! Det ska vara en utmaning.
"Why is there a dead pakistani on my couch?", vart ska man annars lägga den?
"Why wont my parrot eat my diarrhea?", förmodligen det äckligaste jag har läst i hela mitt liv.
"Why is my poop green?", alltså... söker folk verkligen på det här? Internetvärlden är bra märklig.

Den här tipslistan är verkligen underhållande emellanåt. Man behöver bara skriva ett enstaka ord, och vips får man upp en hel lista med märkliga saker. Fantastiskt kul tidsfördriv om man har tråkigt.

Men du...
Ha en bra dag!

Stålis dödar igen...

Stålmannen. En man som kan i princip allt, men som ändå misslyckas ovanligt ofta. Men innan Stålis blev riktiga Stålmannen (med den bögiga blåröda dräkten) så var han bara en snubbe med ovanliga krafter. Detta finns det en TV-serie på: Smallville.

Dagens avsnitt: Clark (Stålis) hamnade i en fight med en övernaturligt stark brud. Fighten slutade med att Clark lurade in henne i ett stort spett som penetrerade brudens bål likt en kniv genom smör. Tror ni det blir en polissak av det här? Nej då, Stålis flyr brottsplatsen... and no one will ever know!

Och detta är inte första gången som Stålis råkat döda någon. Kan inte vara lätt att vara snut i den lilla byn Smallville om det dör folk lite här och där, fastän det aldrig är någon som åker fast - då denne alltid är spårlöst försvunnen.

Men du...
Ha en bra dag!

Lama - Anka

LAMA
GB-glassgubben

En charmig, cool clown (tre ord på bokstaven "C" efter varandra, sug på den du!) med glimten i ögat och gentlemannabeteende med hattlyft! Det är vad jag kallar en riktig karl.

GB-gubben med sin fru

ANKA
Ronald McDonald

Världens mest kända pedofilclown. Psykopatblick, lång, smal och allmänt creepy. Vem gillar egentligen Ronald McDonald? En clown som förtjänar - den annars obefogade - clownfobin. Han representerar även ett företag jag inte är särskilt fötjust i.

Den äckliga McDonald'sclownen: Ronald McDonald

Men du...
Ha en bra dag!

Jag minns...

Jag kommer ihåg på den gamla goda tiden när det var "inne" att blogga. När alla gjorde det och ingen hade tröttnat på att läsa meningslösa saker om folks liv. Jag var en stark följare till Sara Gustavssons och Niclas Svenssons duo-blogg. Där använde de ett litet finurligt koncept som kallades "Hiss och Diss". De listade saker som de tyckte var bra under "hiss" och dåliga saker under "diss". Jag minns att dessa var roliga att läsa. Så jag tänkte haka på konceptet.

Detta koncept har kallats olika saker under åren.
Bra - Dåligt
Hiss - Diss
Bra - Anus
Inneliggare - Uteliggare
...med många fler. Givetvis vill man vara unik. Så jag tänkte hitta på något eget!

Listan över positiva saker ska kallas... Lama!

...och listan över negativa saker ska kallas... Anka!

Djurtema går alltid hem hos folk. Och dessa djur är knappast slumputvalda. Två stora personligheter råkar nämligen bära dessa namn. Vi har Dalai Lama och Anna Anka. Den ena älskar jag, den andra hatar jag.

Min första "Lama - Anka" kommer i nästa inlägg!

Men du...
Ha en bra dag!

Dagens ungdomar

Vill ni veta vad som är inne rent språkmässigt? En SMS-konversation mellan mig och Pontus Kinnander lät ungefär så här... läs & lär:

---

Jag: Kinden! Händer en kväll som denna? Det vankas cykeltur. Cykel går att utlånas om det behövs!

Pontus: Cykeltur låter ju faktiskt mys som fan. Men jag är med Linda ikväll så det funkar inte. Hade!

Jag: Här går man naivt och tror att du är hetero, och vad händer? Det visar sig att du hellre föredrar tysk hårdhomo med bajs och vaselin! Dåligt.

Pontus: Hur fan kan du trott nåt sånt?

Jag: Jag vet inte. Nu känns allting så självklart! Hur kunde jag vara så naiv?

Pontus: Dina föräldrar är väl helt enkelt syskon.

Jag: Så du menar att du är min riktiga pappa?

Pontus: Nej. Dock är jag far till ditt halvsyskon som kommer om 9 månader. Jag fick ju lite ensamtid med Rose-Marie igår.

Jag: Ja, lite jobbigt det där med avkommor. Det är därför jag bara träffar din pappa nuförtiden. Efter Jocke kände vi att det var nog!

---

Ibland är vänskap helt enkelt lite hårdare än vad man förväntar sig.

Men du...
Ha en bra dag!

Nu är vi ganska många, så nu kan vi spy tillsammans.

Om man skriver ett sms och sedan avbryter det på något sätt så hamnar denna text i mobiltelefonens utkastkorg. Jag hittade följande text från mitt utkast:
"Nu är vi ganska många, så nu kan vi spy tillsammans."

Jag har verkligen ingen aning om vad det här är! Skulle jag skicka det här till någon? Till vem då? Vad menade jag? Den enda slutsatsen jag kan dra är att jag var onykter när jag skrev det.

Men du...
Ha en bra dag!

Gla' påsk!

Det hör väl till under sådana typer av högtider och tillställningar att man ska önska sin omgivning en bra dag. Olika exempel är: julafton, nyår och påsk. Nu när det är påskafton och jag vill önska er alla en riktigt god jul!

Det där är lite spännande också, det heter glad påsk, god jul, gott nytt år och grattis vid födelsedagar och andra småtillfällen. Märkligt...

Vad är påsk? Släkten kommer på besök, man får äta fantastiskt god mat, man moffar i sig så mycket godis tills man kräks, man kanske dricker lite alkohol framåt kvällningen, man umgås och man mår fantastiskt bra! Finns det något bättre än mysiga högtider? Jul och påsk är förmodligen de bästa påhitt som vi har lyckats klämt fram.

Så, tack till alla som skrev boken om den där skäggiga snubben som vägrar dö. Något bra har ni lyckats med!

Men du...
Ha en bra dag!

Vadå, får jag inte ta med min lavinräddningsutrustning?

Jag fick som uppdrag av min mor att kolla upp eventuella storlekar på tillåtet bagage på resor med Ryanair. När jag ögnade igenom listan av FAQ-frågor så fann jag denna:

Får jag ta med min lavinräddningsutrustning?

Får jag ta med mig en lavinräddningsutrustning?

Står där på flygplatsen och väntar på flyget till Thailand. Man har packat de vanliga grejerna: kläder, solglasögon, skor, rugbybollar och givetivis lavinräddningsutrustningen som man bara måste ha med sig. Sen visar det sig att det inte är tillåtet att ha med sig lavinräddningsutrustningen utan måste då lämna den i Sverige. Detta kan skapa upprörda känslor, så jag tycker det var ett bra beslut av Ryanair att skriva det i sin FAQ.

FAQ står förövirgt för Frequently Asked Questions (snabbt översatt: vanligt förekommande frågor). Jag undrar hur många gånger en fråga måste ställas för att den ska hamna i FAQ-listan? Kan inte tänka mig att lavinräddningsutrustningsfrågan är särskilt kvalificerad.

Men du...
Ha en bra dag!

Ostbolldilemmat del två

Jag åt aldrig ostbollarna...

Men du...
Ha en bra dag!

Ostbolldilemmat

Att blogga onykter - bra grej! Man får säkerligen ur de mest vettiga sakerna från detta tillstånd. Känslor som man inte vågar få fram i andra fall bubblar för tillfället upp till ytan. Just nu ligger jag på soffan i vardagsrummet - då min säng har blivit ockuperad av en viss broder samt flickvän till denne. Och det enda jag kan tänka på är den där skålen med ostbollar som står på bordet.

Det luktar alltså ostbollar i hela djävla rummet, och jag är sjukt sugen på att äta upp alla. Men! Nu kommer vi till ett litet dilemma. Jag är allergisk mot färgämnen samt laktosintolerant. Jag är alltså dubbelallergisk mot dessa klotformade påfund. Är det då en bra idé att bara moffa i sig alla ostbollar i hopp om att få lukten och suget att försvinna?

Det som stoppar mig mest är att jag redan har borstat tänderna, och om jag skulle äta upp ostbollarna skulle jag vara tvungen att ännu en gång bege mig ut i badrummet och tvätta gaddarna. Fett ovärt, tänker jag. Blir nog inga ostbollar för min del ikväll. Men måste jag då ligga och lukta på dessa under hela natten? Också ganska ovärt, kan jag tycka.

VAD SKA JAG GÖRA?!

Men du...
Ha en bra dag!



(jag ansvarar inte för diverse stav- och grammatikfel i texten, då jag befinner mig i halvluddigt tillstånd)

Tre typer av gubbar

Det finns tre olika typer av gubbar.
1. Surgubben - gnäller och ser allmänt bitter ut hela tiden
2. Mysfarbrorn - barnbarnens favorit. Mysig, glad och har bra hand med barn
3. Sköningen - kommer med klatschiga skämt, energiskt kroppspråk och är väldigt lättsam

Idag var jag på Willy's och handlade. Jag stötte nämligen på samtliga typer av gubbar!

Scenario 1
, surgubben.
Jag stötte emot min vagn med en annan vagn. Olyckligtvis stod där surgubben och gav mig den där hatiska blicken samt muttrade ord som "...mutter...se dig för...fnys...". Efter mötet med surbubben rann en bitter känsla över mig. Som en smittsam sjukdom spreds negativiteten. Akta er för surgubbar, säger jag bara!

Scenario 2, mysfarbrorn.
En gubbe gick runt med en korg. Runt ett hörn kom ett barn springande. Barnet sprang in i gubbens korg och föll mot marken. Gubben reagerade blixtsnabbt och hjälpte barnet upp och frågade "Hur gick det, lille vän?". Barnet tycktes må bra och sprang glatt vidare. Efter detta scenario övergick min tidigare bittra stämning i en fullständigt varm känsla. Det finns alltså trevliga gubbar därute!

Scenario 3, sköningen.
...eller i detta fall: sköningarna. Vid grönsaksdisken såg jag en gubbe ta fart mot en annan vagn och det vart en väldig smäll. Gubben som tog fart skrek "Hur kör du egentligen, kärring!". Den andra gubben - som blev träffad - kontrade med "Skit i det du!". Båda gubbarna brast ut i skratt och tätt följd av "Tjenare, hur har du det nuförtiden?". Gubbarna kände alltså varandra och tyckte att detta var en bra isbrytare. Jag kan inte annat än hålla med! Jag småfnissade när jag stod där och plockade mina tomater. Lite humor i början av dagen är aldrig fel!

Undrar vilken gubbsort man själv blir som gammal. Jag hoppas och tror att jag blir mysfarbrorn. Men det kan ju alltid gå åt helvete i livet och man blir den där bittra ensamma surgubben.

Men du...
Ha en bra dag!

Häng med på party!

Jag vaknade i morse av ett piskande regn och grå himmel. Min energi sjönk till botten och jag ville knappt ta mig ur sängen. Men jag lyckades i vilket fall släpa mig ut till datorn. Väl när jag sitter här så är det någonting som ljuder från väggen.

Just i detta nu så är det är min granne som spelar "Häng med på Party". Den låten som är med i Norrlands guld-reklamen. Bra djävla högt också. Genast smittar min grannes positiva attityd av sig på mig. Jag sjunger med i texten:

Häng med på party, slit dig och kom loss.
Ta din gitarr, din vän och kom hem till oss.


Vänta! Nu byts det låt... Vad kan detta vara?
Början av "Movie star"... Nähe, nu byttes det igen...
Nu är det något jag inte känner igen...
Nu sänkte han ljudet en aning, nu har jag svårt att höra vad det är. Men det låter som något ganska glatt och livat.

Jag tycker att vi alla ska följa min grannes exempel. Skit i regnet. Skit i att det är gråare än Polen utomhus. Fokusera på festen och skit i besvären! Det är för bövelen skärtorsdagen, klart det ska festas! Då får man inte låta sig nedslås av något så pass simpelt som vädret.

Men du...
Ha en bra dag!

Jesus är min vän

Har ni lite svårt med livet? Vet inte riktigt vad ni ska göra? Ta vägledning från Jesus och hans förespråkare:



Jag vill framförallt att ni ägnar ett öga åt den tjocka snubben med mustasch som står längst till höger i kören. Om ni pausar vid 1:17 så får ni en fantastiskt bra stillbild.

Vad gör han där överhuvudtaget? Sångrösten? Karisman? Entusiasmen? Känslan? Ja... det finns många faktorer som är möjliga.

Men du...
Ha en bra dag!

FF

Jag har fått en liten textrad på huvudet:

Vi räknar dagar, räknar år
En skymt av sol, en doft av vår
Snart kommer regnet som en våg
Och sköljer bort
Allt som inte är musiken...


Den som inte vet vilken låt (band, framförallt) denna text kommer ifrån kommer förmodligen att bli torterad till döds av min goda vän Anton.

Jag lyssnar annars inte på Kent. Men denna textrad har präglat sig in i min hjärna. Kanske en av de mest kända Kent-låtarna, så det kanske är därför. Man har alltså hört den så pass många gånger utifrån att den till slut fastnar.

Jag är en ganska hatisk människa vad gäller musik. Jag är väldigt kräsen. Ser jag ingen som helst charm i en låt så tycker jag att det är slöseri med tid att överhuvudtaget spela upp låten. Vissa låtar gör mig tillochmed uppriktigt förbannad. Att människor kan hylla något som låter som en torterad katt i mina öron är oförståeligt.

Jag tycker till exempel att James Blunt har fördärvat mänskligheten och orsakat mer skada än Adolf Hitler och bör därför straffas med döden.

Jag säger ju inte att alla ska tycka som mig... men allt hade blivit så mycket lättare.

Men du...
Ha en bra dag!

RSS 2.0