Lite knasig?

Hur vet man att man håller på att förlora förståndet? Är det när man försöker låsa upp cykeln med bilnyckeln? Och då menar jag inte att jag tog fel nyckel och försökte trycka in den i låset, nej då! Vi har en nyckel där man kan öppna bilen från avstånd, jag väljer att kalla det bluppare.

Jag tog alltså upp den här så kallade blupparen och riktade den mot cykeln i hopp om att den skulle låsas upp. Givetvis låstes inte cykeln upp. Jag kliade mig i huvudet och tänkte: "Hmm...?". Samtidigt förstod jag vad jag sysslade med och skämdes jättemycket och hoppades över hela mitt hjärta att ingen såg detta brutala snedsteg.

Sömnbrist AB

Men du...
Ha en bra dag!

Dagens kvällstidning

Återigen kan man hitta spännande artiklar i Sveriges största kvällstidningar. I dagens expressen kan man läsa:

En 25-årig svensk turist har omkommit på Bali efter att ha ramlat ner i en vulkankrater. Mannen snubblade när han skulle titta ner i den icke aktiva vulkanen Mont Batur och föll 150 meter ner i kratern, uppger den lokala polisen.


Om vi utgår från att texten är sann så tycker jag inte särskilt synd om snubben. Jag tycker snarare det låter fantastiskt roligt att sopan snubblade ned i en vulkan! Klant.

Men du...
Ha en bra dag!

Flikar

För några år sedan när man fortfarande satt och traglade med Internet Explorer så hade jag ett enormt problem. Mitt startmeny-fält var fullt av olika internetfönster. Detta resulterade i att det var jobbigt att navigera sig fram om man t.ex. hade några fönster som var mappar eller dylikt.

Detta problem tog Mozilla (jag vet visserligen inte om de var först, men Firefox var den första webbläsare som jag använde som hade den funktionen) tag i. De skapade flikfunktionen! Som ett litet barn på julafton föddes drömmar och lyckokänslor om att få ännu ett mer organiserat datoranvändande.

Detta simpla verktyg har jag dock en tendens till att överanvända.

Flikfunktionen i Mozilla Firefox - fantastiskt bra

Just nu har jag 14 flikar öppna. Detta är inget som är ovanligt. Men alltid - då menar jag verkligen ALLTID - så ska folk utifrån notera detta: "Oj, vad många flikar du har uppe!", "Hur kan du ha det så här?" och så vidare.

Ett annat vanligt förekommande fenomen är att folk ständigt stänger ned mina flikar. En viss panikkänsla sveper över min kropp när någon stänger ned min Facebookflik som bara ska vara där. Jag vill bara skrika: "VAD GÖR DU?!". Sån tur är lyckas jag hålla tillbaka mina känslor. Jag nickar och ler på frågan: "Går det bra om jag stänger ned den här?" trots att jag vill slänga datorn i väggen och springa skrikandes därifrån.

Men du...
Ha en bra dag!

Hälsa

Man skulle kunna tro att ett halvår av soffliggande och öldrickande inte är bra för hälsan. Efter en kort - men intensiv - joggingrunda kan jag styrka detta till 100%.

Frågan är vad man ska göra åt detta?
Alternativ #1: Sluta dricka ofantliga mängder alkohol, skaffa ett jobb, träna mer och äta sundare.

Alternativ #2: Fortsätta festa regelbundet, kanske jobba på dagarna, umgås med vänner på kvällarna, försöka leva sundare och aktivare under sommaren.

Alternativ #3:
Säga upp sin bekantskapskrets, ladda ned alla säsonger av alla TV-serier man kan komma över, köpa en daglig chipspåse och en platta läsk samt pilla navelludd. Till slut så avlider man och då slipper man fundera över problemet.

Tycker att alla tre känns som lockande alternativ. Jag är osäker.

Men du...
Ha en bra dag!

Ny generation

Det finns vissa saker i livet som sprider lite mer lycka än andra. Tänk er det finaste av allt i hela världen, vad tänker ni på då? Jag tänker familjeliv.

Jag är nu väldigt, väldigt, väldigt lycklig...

Jag ska bli farbror!

Grattis, Christoffer och Jenny.

Men du...
Ha en bra dag!

Nu blir det kalas!

Min mamma är sjuk, så för ett par dagar sen så bad hon mig att handla. Snäll som man är ställer man upp och storhandlar åt sin sjuka mamma. Hon hade skrivit en fin lista som jag skulle ta med mig. Men strax innan jag åkte så sa hon: "Just det! Du kan ju köpa några frukostflingor också...".

Detta kanske anses vara en oskyldig kommentar för många. Men i min hjärna började kugghjulen rotera. Fria händer? Frukostflingor? Det kan bara betyda en sak!:

Vad är bättre än att äta kalaspuffar på morgonen?

KALASPUFFAR!

Jag har länge gått och suktat efter dessa socker- och honungstäckta puffarna. Nostalgisk sötma utan dess like. Äntligen fick jag chansen! Och jag tog den... och vet ni? De är ljuvliga.

Men du...
Ha en bra dag!

Bloggstatistik

Jag är inte den som briljerar över min läsarstatstik - kanske för att den rentav är skitlåg? Det har förmodligen bara varit mina närmaste vänner som sympatiläser.

Men man har kunnat tyda ett klart mönster i min statistik. Tidigare så såg det ungefär ut så här:
Länkat bloggen på Facebook: 23-28 unika läsare/dag
Utan att länka på Facebook: 8-13 unika läsare/dag

Men nu upptäckte jag en grej:

Antalet läsare i min blogg


Jag har inte länkat min blogg sen i tisdags eftermiddag, och då hade jag 24 besökare. Idag (enligt reglerna igår) så hade jag 19 besökare. I onsdags 18. Är det så att jag har lyckats skrapa ihop en liten läsarskara större än mina absolut närmsta vänner? Eller är det bara en ren tillfällighet att folk har lyckats hitta till min blogg? Jag tycker i vilket fall det var lite skojigt... undrar vilka dessa 10 extrapersonerna är?

Men du...
Ha en bra dag!

We are the world

Jag gillar utveckling. Jag tror på ett utopia. Ett perfekt samhälle. Och många saker har blivit bättre på senare tiden: könsdiskriminering, rasism, HBT-förtrycket och så vidare. Problemen finns kvar, men jag tror att inom en framtid kan mänskligheten ha löst dessa.


Men! Vissa saker utvecklas åt helt fel håll. Låt mig ge ett starkt exempel:


Och sen har vi den nyare versionen:



Från att vara en av världens vackraste låtar med flera av världens i särklass bästa artister så har mänskligheten lyckats göra... ja... jag vill jämföra det med en brinnande skräphög innehållande avföring, gamla däck och rutten fisk. Grattis!

Men du...
Ha en bra dag!


Microsoft röj

Ja, jag ska skaffa ett jobb!

Microsoft röj


Men du...
Ha en bra dag!

Helt sjukt

För att bli lite seriösa för en stund.

Man skulle överväga att sitta inne för mord när man ser detta:
Barnvakt

Jag som förälder hade nog inte tvekat många sekunder med att hämta basebollträet och misshandla kvinnan till döds under en lång och smärtsam period.

Men du...
Ha en bra dag!

Våffeldagen

Våffeldagen, 9 månader innan jul. Lite snabbt uträknat kan man lista ut att det var då Jesus morsa, Maria, blev på tjocken. Så, vi firar dagen då en kvinna blev våldtagen av en ande med att äta våfflor? Awesome!

Jag gillar våfflor, så det är ju dumt att klaga!

Men du...
Ha en bra dag!

Dassboken 2

Den där dassboken, alltså! Mycket spännande grejer som står där i. Hittade en till lista (jag tror jag har en liten fäbless för listor). Denna lista är olika slags fyllor man kan råka ut för i samband med alkoholintag:

Askungen: Du kommer hem, har tappat en sko och kläderna hänger i trasor.
Den fula ankungen: Du vaknar upp med en äkta hälft - men den är inte din. Den här är snyggare.
Kejsarens nya kläder: Du vaknar helt naken i rännstenen och upptäcker en pekande folksamling.
Rödluvan: Du vaknar upp med mormor i samma säng.
Snövit: Du vaknar upp med sju främmande män i sängen.
Törnrosa: Du vaknar upp efter hundra år av att en okänd man, som har tagit sig in via trädgården, hånglar med dig.
Lilla sjöjungfrun: Dina fötter klibbar ihop och luktar fisk.
Stålmannen: Din kropp är både röd och blå och folks viskningar låter höga som skrik.
Fantomen: Du har såväl din pyjamas som dina badkläder på dig och du pysslas om av en liten tjockis i bastkjol.
Joakim Von Anka: Du vaknar och har en stor hög med pengar men inga byxor.
Musse Pigg: Dina öron är svullna och du har dina vita handskar, men av fracken syns inte ett spår.
Kalle Anka: Du vaknar hes och byxlös och börjar skälla på alla i din närhet.
Hans och Greta: Du kan lätt hitta till toaletten genom att följa spåret av nattens uppkastningar.
Pippi Långstrump: Du vaknar mellan en häst och en apa och finner väskan full med pengar.
Stora stygga vargen: Du har så dålig andedräkt att du kan blåsa omkull ett hus.
Bambi: Dina ben vägrar lyda dig och ditt huvud känns stort som en badboll.
Attila: Du lämnar kaos och förödelse där du drar fram.
Christofer Columbus: Du vet inte vart du är på väg, inte vart du är när du kommer fram, men hela kalaset bekostas av staten.
Tarzan: Du vaknar upp halvnaken i skogen och undrar varför du är så hes.
Nalle Puh: Din buk har svällt till dubbel storlek och din mun är kladdig.

Jag ser den här listan som lite av en utmaning. Den första som prickar i alla får ett jättefint pris av mig.

Men du...
Ha en bra dag!

Dassboken

Vi alla människor har behov. Du, jag, alla! Ett av dessa behov är att placera sin lilla söta ända på porslinskoppen i badrummet. Till detta är ofta läsning önskvärt. Semic är ett förlag som har uppmärksammat detta och givit ut den fantastiska säljarsuccén Dassboken-serien.

Dassboken är väl i princip det mest hjärndöda du kan komma över i skriftform. Och det är ju precis det man vill ha under denna stund för sig själv! Tyvärr så är ungefär hälften av innehållet rent skit (Observera ordvalet), men ibland så kommer det små guldkorn som man sitter och fnissar lite åt.

De har lyckats knapa ihop en lista med fördelar det finns med att vara man. Med tanke på att det är 39 stycken saker som är listade så har jag sorterat ut de jag tyckte var mest tänkvärda:

1. Du kan sitta i passagerarsätet och samtidigt hålla tyst.
2. Du får inte höra av dina kompisar att du är en dålig människa om du inte ringer dem minst en gång om dagen.
3. Du kan klara av de flesta problemen med orden "Skit samma".
4. Om du är på en fest och en annan kille har en likadan tröja kommer ni troligtvis bli kompisar, inte hata varandra.
5. Du vet att knähundar är missfoster.
6. Du kan alltid slå på saker med en hammare och se om det fixade felet.
7. Om ditt arbete kritiseras behöver du inte få ångestattacker för att du tror att alla hatar dig i hemlighet.
8. Dina vänner skiter fullständigt i om du går upp eller ned i vikt.
9. Du kan zappa genom hela kanalutbudet på 11 sekunder och ändå ha koll på vad som visas på samtliga kanaler.
10. Du kan sitta hur du vill med benen, oavsett vad du har på dig.

Jag kan tycka att det ligger något lite i de flesta av dessa punkter. Om vi bortser från att man inte ska generalisera samt att jag själv är sjukt omanlig så tycker jag ändå det finns en viss tanke bakom några.

Men du...
Ha en bra dag!

Godislandet

Har varit på Candyland för andra gången i mitt liv.

Jag... är... mätt.

Helt psykat ställe, alltså!

Men du...
Ha en bra dag!

Grattis!

Grattis på födelsedagen!

playstation 3

Tänk att tre år kan gå så fort...

Men du...
Ha en bra dag!

Space is fun

Känner du dig lite deppig? Kanske behöver muntras upp? Denna brukar hjälpa mig:

Space is fun

Blir du inte glad av den här, bör du genast söka hjälp.

Men du...
Ha en bra dag!


Alla hade nog inte så trevligt på räkbåten

Räkbåtsresan jag var på i helgen var mycket trevlig. Men tyckte verkligen alla det?

Sovande snubbe på räkbåten

Låt oss kalla honom för Göran. Göran ville komma bort från vardagen... slippa frugan, slippa ungarna, slippa huslånet, slippa stressen på jobbet. Göran upptäcker att det är extrapris på en räkbåtsresa. 100:- för att komma bort ett par timmar från alla vardagsproblem - "fett värt" tänker Göran, så han bestämmer sig för att åka ensam.

Göran börjar räkbåtresan med att beställa in lite räkor och lite champagne för att fira sin ensamma stund. Göran dricker upp champagnen och upptäcker en enorm lugnande en effekt. Han slår sig ned bekvämt, sluter ögonen en stund och drömmer sig bort. Tre timmar senare vaknar Göran och upptäcker att han har sovit igenom i princip hela resan.

Men du...
Ha en bra dag!

Leksaker i tiden

Man har hört att äldre människor klagar på nutidens leksaker och teknologi. "Han sitter bara vid den där datorn hela dagarna... det var bättre på min tid!" Jaså? Var det...?:


"It's a Swing Wing! It's a what?" Haha, jag gillar framförallt delen från 0:16 - 0:18. Klatschig låt, dock!

Men du...
Ha en bra dag!


Dejting online

Såg att en vän hade gått med i en singelgrupp på Facebook. Gruppen går ut på att man går med, publicerar en bild på sig själv, smäller dit en msn-adress och hoppas på att någon svarar. Detta är alltså en modernisering av dejtingannonser.

Det är ju inget fel på att vilja hitta kärleken. Men sådana typer av metoder har länge haft en dålig status. Man ser ned på metoden. Och det är för att personerna som använder sådana är så pass misslyckade att de inte klarar av att skaffa en partner ute i verkligheten.

Så, om man går med i en sådan grupp på Facebook så vet alla det. Så, frågan är om personen i fråga är stark och modig som vågar stå för att man har svårt med sociala situationer, eller om denne är så pass desperat att denne inte ser någon annan lösning.

Undrar hur många som faktiskt finner en partner via den gruppen? Det skulle jag vilja se statistik på...

Men du...
Ha en bra dag!

Ös med negativa åsikter!

Varning!
Följande text kommer säkerligen att bli ganska lång,
men du behöver inte läsa allt om du inte vill. Jag
kommer förmodligen bara ösa med mina negativa tankar.
Så mycket är säkerligen rent skräp...

Jag försöker att ofta hålla en positiv och snäll attityd. Tänka optimistiskt till det mesta. Men ibland blir man fantastiskt sur över saker och ting. Så det är inte alltid helt lätt att tänka positivt, även om man vill. Man kan misslyckas ganska brutalt med positiv attityd emellanåt.

Så, jag tänkte ge mig på ett litet egenkomponerat experiment. Att bara ösa ur mig negativa kommentarer och saker jag stör mig på. Då kanske man orkar vara positiv en längre stund? Så... här kommer en liten lista:

Folk med dåligt självförtroende - Det är absolut inget fel på att vara omtänksam och snäll. Men att vara uppriktigt underlägsen alla andra människor i världen är bara larvigt påhitt! Ryck upp dig, ta tag i dig själv och sluta gråta för varje liten kritisk kommentar du får. Är det något du själv tycker du är bra på, visa upp det! Var stolt med vad du kan åstadkomma. Det spelar ingen roll om någon annan är bättre, det kommer det alltid finnas folk som är. Det du är stolt över, bör dina vänner och bekanta uppmuntra. Annars kan dina vänner dra åt helvete. Samma sak med:

Utseendefixering - klassiskt exempel hos kvinnor: "min rumpa är för stor!", ja... den kanske är snäppet större än medel (fast oftast är inte ens fallet så, det är bara någon larvig vanföreställning). Men vad fan gör det? Det finns killar som gillar stora rumpor! Jag själv föredrar lite mer kurvor och former hos en kvinna. Jag blir snarare äcklad av någon som totalt saknar detta. Skärp er!

Folk som inte lever för att bli lyckliga -
De kanske pluggar något plugg de egentligen inte vill göra, de kanske jobbar på något jobb som de inte vill, de kanske har en relation fast det egentligen inte fungerar, de kanske har framtidsutsikter som inte passar - bara för att någon har sagt det ska vara så... Folk stannar inte upp och tänker igenom vad de verkligen vill göra av sina liv.

Hästar - För att de är onda.

Folk som drar ner andra människor i sin "depression" - Det är givetvis tillåtet att må dåligt. Alla människor gör det ibland. Och man måste prata ut om det - men välj rätt person, någon som är bra på att lyssna, kan hantera jobbiga saker och som är dig nära. Men att skriva i en Facebookstatus om hur dåligt man mår för att man har blivit dissad av sin pojk-/flickvän, det är bara patetiskt. Att se varje emotionell nedgång som en depression är en överdrift. Att söka bekräftelse/förlåtelse/uppmärksamhet av den stora allmänheten när man mår lite halvtaskigt är riktigt illa.

Gör så här istället: lås in dig, släng på dig en filt, sätt på en sorglig rulle, låtsas att det regnar och sen sitter du där tills du fattar att det du håller på med är larv och därefter rycker upp dig. På så vis slipper du dra ner alla i din omgivning i skiten - tänk dig ur deras synvinkel: de kanske har fått en ny pojk-/flickvän och är jättelyckliga, sen sitter du och matar negativ energi mot den här personen. Inte särskilt snällt.

Här finns det givetvis massor av undantagsfall: man kan ju faktiskt må jättedåligt på riktigt, men det finns inget undantag om att söka bekräftelse via en Facebookstatus - så gör man helt enkelt inte.

För tävlingsinriktade människor - Jag är uppväxt i en familj där vi har lirat mycket olika typer sällskapsspel. Men min familj gör det säkerligen med en liten annan metod än andra. Om vi tar frågesportspel som ett exempel: om någon får en svår fråga så hjälper vi andra till att ge ledtrådar och dylikt för att personen ska klara frågan. Detta kan leda till lite jobbiga situationer när man lirar med utomstående. Ett par gånger har mitt lag blivit uppriktigt skitarga på mig bara för att jag har hjälpt motståndarlaget med någon utmaning. Ett spel där man blir arga på varandra är ett spel som kan dra åt helvete! Det handlar inte om att vinna, det handlar om sällskapet under spelets gång. Vilket leder till nästa punkt:

Folk fokuserar för mycket på målet och inte på resan - Detta kan vara allt från en bilresa till meningen med livet. Religioner där man fokuserar på vad som händer efter döden kan dra åt helvete (nytt favorituttryck, tydligen...). Karma är t.ex. en usel idé! Det innebär att om du är snäll så blir du behandlad väl tillbaka. Vad är det för jävla egoistdravel? Kan man inte bara vara snäll ändå och göra en god gärning för att det känns bra för stunden?

Sexfixering - Det verkar som människor är lite för inne på det här med sex. Vissa personer kan ha relationer som bygger på enbart sex. Allt man pratar om kanske är om hur många/hur snygga personer man har lyckats erövra. Man kan inte ha ett samtal med en tjej utan att någon vän bankar en med armbågen i sidan och blinkar med ögat. Sex är faktiskt inte det viktigaste i hela världen... Det jag gillar med konceptet dock är hur man skapar en extrem gemenskap med sin partner, man binder sig till varandra på ett sätt som förmodligen inte är möjligt annars. Men jag tror inte det är många som ser sex från den synvinkeln.

Folk som snyter sig - Vissa människor tycker det är jobbigt med folk som t.ex. pruttar offentligt. Men jag tycker att detta är ganska oväsentligt. Om någon skulle råka lägga en prutt offentligt så skulle det antingen 1. Bli pinsam tystnad följt av ett kvävt garv 2. Asgarv 3. Folk skulle bli äcklade. Men jag tycker att dessa saker är ganska obefogade. För ibland kan det ju krama på ordentligt i buken och misstag händer ju! Lukten är ju inte direkt outhärdlig (undantagsfall finns ju visserligen...). Då är det betydligt värre när någon offentligt snyter sig! Då gör de en medveten vidrig handling som både låter och ser äckligt ut. Illaluktande gas vs urvidrigt slem som kommer från näshålan? Jag vet ju vad jag tycker...

Kommer på en del grejer till, men jag tror det får räcka för den här gången. Det vart ju faktiskt ganska långt inlägg...

Men du...
Ha en bra dag!


Konstig lycklig känsla?

Kommer ni ihåg när man var liten och hade diverse lov från skolan? Om vi tar det längsta - och antagligen bästa lovet - sommarlovet som ett exempel. Första dagen på lovet, solen sken, fåglarna kvittrade och man hade en fantastisk lycklig känsla inombords. Man vaknade inte med ett ryck, nej utan man öppnade ögonen sakta, kanske låg kvar i ett par minuter, gick fram mot fönstret, blickade ut över alla träd som toppades av ett enormt ljussken från den strålande solen. Man ville genast ringa en vän, gå ut och leka i solen, bada och bara må fantastiskt bra.

Just på morgonen. När man vet att man har hela dagen framför sig samt flera månader tills man ska tillbaka till skolan. Känner ni igen känslan? Den ljuva känslan...

Idag vaknade jag kl. 10 (jag har inte vaknat före tolv på jättelänge), mina ögon gled sakta upp, jag sträckte på mig i någon minut, gick fram mot fönstret, blickade ut över gatan, upptäckte att solen sken och snön var i princip borta. Ett leende tog sakta över mitt tidigare trötta ansikte. En lycklig känsla spred sig inom mig som jag bara känner igen från första lovdagen. Jag mår fantastiskt bra! Den här dagen kan bli riktigt bra. Måndagsångest? Tss... för mesar!

Men du...
Ha en fantastisk dag!

Räkbåtresan

Lite smått om vad jag har sysslat med i helgen:

Skaldjur, fantastiskt gott! Speciellt om det förtärs på en båt med färska räkor som man får skala själv med schyst bröd och god majonäs.

Räkbåt från Stockholm



Givetvis dracks det vitt vin till. Jag brukar vanligtvis föredra rött, men tillsammans med räkorna fungerade det jättebra. Men innan vi gick på vinet så skulle det beställas fördrink. Jag tror jag har ärvt min manlighet från min bror - då vi båda beställde in varsin Cosmopolitan.

Den kända drinken, Cosmopolitan


Känd flickdrink. Framförallt från TV-serien Sex and the City. Rekommenderas starkt! - både serien och drinken.

Men du...
Ha en bra dag!

Vi hörs!

Nu kilar jag till huvudstaden en stund... Kommer inte hem förrän på söndagkväll. Därav blir det dåligt med bloggandet framöver.

Så, om ni saknar mig - så vet ni att ni kan ringa eller messa: 0763 077 219.

Men du...
Ha en bra helg!

Liten interngrej...

Kamp om liv och död... Tjejerna mot killarna... Giganternas kamp... Ära står på spel!

Andreas Walfridsson, Sebastian Holmström, Lisa Tilly och Elin Nyberg i en kamp om ära.

Och vad händer? Ni vet vad det luktar... Utklassning! 3 - 0, rättvis seger!

Vinnare: Andreas Walfridsson och Sebastian Holmström
Förlorare: Lisa Tilly och Elin Nyberg

Men du...
Ha en bra dag!

Rasismen i Sverige - dold eller ej?

Är du trött på att se Sverige förfalla? Är du trött på att Sverige bedriver en ohållbar flyktingpolitik? Är du trött på att svenska medborgare måste anpassa sig till andra religioner, så som islam, via moskébyggen etc? Tycker du att det är fel att en flykting som ALDRIG arbetat i Sverige har en större månadsinkomst än en pensionär som jobbat i hela sitt liv? Ska man inte få säga som det är, och hur man tycker och känner utan att bli kallad rasist?

Ja, det här var ju givetvis inte mina ord. Snarare så skrattar jag rakt igenom hela texten. Jag gillar framförallt delen med: "Är du trött på att svenska medborgare måste anpassa sig till andra religioner, så som islam, via moskébyggen etc?". Och med Sverige, menar du då Kristendomen? Nähe? Du gillar inte Kristendomen... men... varför är det då tillåtet att bygga kyrkor men inte moskéer? Sist jag kollade var det få svenskar som faktiskt var troende kristna, men ingen gnäller på att det står en kyrka på Norrköpingsvägen?

Haha, men vadå: "Ska man inte få säga som det är, och hur man tycker och känner utan att bli kallad rasist?", tycker du vissa saker så är det den gruppen du tillhör! Tycker du att alla invandrare är skithögar och inte ska ha några möjligheter... då är du rasist! Varför ska du då inte bli kallad för det?

Men du...
Ha en bra dag!


Lappens tjusningar

Min mamma, speciell! Vi pratade igår om att jag skulle åka och tanka, sedan tvätta bilen. Hittade en lapp i morse där det stod följande:

Sebbe!
Tanka bilen. Men du behöver inte tvätta.
(alltså, tvätta bilen... du får ju tvätta dig själv...)

Haha, ja... vad ska man säga? Tror alltså mamma att jag har något slags kromosomfel? Eller är det bara ett litet snitsigt sätt att vara rolig?

Men du...
Ha en bra dag!

Skidskillz

Skidor. Kan säkert vara kul... om man inte är fullständigt värdelös. När man prövar en ny sport, och upptäcker att: "Oj, det här var jag ju ganska bra på..." - tänk den inställningen, fast totalt tvärtom. För mig är skidor det mest onaturliga som finns. Det känns jättefel!

"Ja, men du kan ju träna - så blir du ju bra!". Ja, i andra fall kanske detta hade varit möjligt. Men med skidor? Nja... jag vet inte. Jag tror det är lite av ett dött lopp. Jag får helt enkelt syssla med andra saker. Alla svenskar behöver inte kunna åka skidor, man kan faktiskt överleva ändå.

Jag kommer ihåg en skidresa vi gjorde med skolan när jag gick i sexan. Då var vi en vecka i Sälen. Vi kanske åkte varje dag, men jag kan inte säga att jag hade lärt mig särskilt mycket efteråt. Jag var tillochmed sämre än klassens töntar som man skrattade åt på skolidrotten. Förstår du hur dålig jag verkligen är?

Min fullständiga inkompetens blandat med en extrem höjdrädsla är ingen lysande kombination. Nej, jag tänker aldrig mer i hela mitt liv åka skidor.

Men du...
Ha en bra dag!


Vänner, man kan inte annat än älska dem

Vänner... man kan inte annat än älska dem. Jag har tidigare haft smeknamn som Holmström och Holmen men denna era tycks vara över. När mina vänner upptäckte att jag trivdes bra med dessa smeknamn så var det givetvis dags för förändring. Det började med att de kallade mig för Sebbe, ett smeknamn som jag har traglat mig förbi för länge sen. Jag avskyr att bli kallad för Sebbe av mina vänner. Speciellt när de säger det på ett speciellt sätt: Sebbääh!

Jag vantrivs med mitt nya smeknamn och detta används som någon slags livskraft - ett bränsle - för mina vänner. Min misär får mina vänner att gå igång. Och det slutade givetvis inte där! Nej då! Då tänkte de efter noga: "Hmm, vad är det Sebbääh avskyr mest i världen? Just det! Hästar!". Därefter av någon djävulsk anledning blev det Sebbehäst. Hur snällt är det, egentligen? Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Är jag verkligen en sån hemsk människa?

Vänner... man kan inte annat än älska dem.
...eller?

Men du...
Ha en bra dag!

Problem i vardagen

Jag försöker att inte skriva saker direkt ur min vardag. Gör jag det så svävar jag gärna ut i ämnet, jag skriver alltså inte ungefär så här: "Idag har jag varit på stan med min syster... vi drack te!", om jag gör det så kanske jag skriver ett stycke till om hur larvigt jag tycker det är att man dricker te. Men nu ska jag skriva lite om något som har bekymrat mig den senaste tiden.

Jag är medlem i Fest i K-holm som en del av arbetslaget. Jag vimmelfotograferar åt dem. Men på senare tiden så har mitt privatliv varit väldigt upptaget. Jag har kommit till ett stadie i livet då jag vill utveckla mitt sociala nätverk, och nu har jag hittat en grupp med jättebra människor som jag gärna umgås med så mycket som möjligt. Och vi hittar på diverse aktiviteter på kvällar och helger.

Detta resulterar i jag måste avböja diverse förfrågningar från Fest i K-holm. Jag vill jättegärna vara en del av denna idé. För det är en fantastisk organisation och jag tror jag både kan bidra med mina kunskaper, samt ta för mig om vad de har att erbjuda. Det är till exempel bra för mitt CV: säga att jag vimmelfotograferar.

Så, varför inte dissa vännerna någon gång och ändå ställa upp på Fest i K-holm lite då och då? Jag försöker... verkligen. Men att umgås med dessa människor är något som verkligen gör mig lycklig. Och lycka... det vet vi ju... är meningen med livet.

Men du...
Ha en bra dag!

Vilka nyheter!

Jag lyckades surfa in på Aftonbladets hemsida. Jag har aldrig varit något större fan av kvällstidningarna vi har här i Sverige. Men... de skriver ju tydligen vad svenska folket vill ha, och då kan man väl inte klandra dem?

Aftonbladet

Jag vill att ni lägger märke till två saker: 1. Aftonbladet TV - störst i Sverige. 2. Kissies hemliga semesterhångel - se den oväntade kärleken.

Den här typen av nyheter är alltså det som är störst i Sverige? Jag tänker nu gå in på toaletten och kräkas över vilken skitbefolkning vi är.

Men du...
Ha en bra dag!


Tvångstankar

Min goda vän Anton skrev ett inlägg om tvångsbeteenden:
http://succe.info/anton/2010/03/15/tvangsbeteende/

Givetvis fick jag själv inspiration av detta och tänkte skriva ned lite konstiga grejer som jag har för mig. Jag har inte sådana där klassiska tvångstankar som nycklar på bordet och gå under stegar. Jag tror inte på skrock. Inte heller sådana tvångstankar som gör att man måste släcka lampan åtta gånger innan man går och lägger sig... utan mina märkliga företeelser har en tanke från början, sen har det bara blivit ett måste efter en del upprepningar.

Vissa riter är mer synliga än andra. Vissa av er kanske känner till min pizza-tvångstanke? När jag äter pizza så måste jag först skära pizzan i åttondelar. Detta gör att det tar mycket längre tid för mig att komma igång med min ätning, och folk brukar klaga på detta: "Du har ju inte ens börjat att äta än!" etc. Undantagsfall: familjepizza, inbakade pizzor och rullar (som i kebabrulle).

Jag kan inte äta frukt som har legat framme på ett fruktfat.

Jag måste inspektera alla frukter noga innan jag kan börja äta överhuvudtaget.

När jag äter en middag så vill jag ha lite av allt på gaffeln innan jag stoppar den i munnen. Så, om vi säger att jag äter kött, sås, potatis, lingonsylt och sallad så måste jag ha en liten del av alla dessa delar på gaffeln. Som ni säkert förstår utgör detta vissa problem under julbord/andra bufféer - när man har ca 13 olika delar av mat.

Jag björnar alltid strax innan jag duschar. Undantagsfall: skola, idrottsverksamhet och/eller vid besök.

Om det t.ex. står en skål med godis på bordet så kan jag aldrig ta sista godisbiten.

Jag avskyr halvtomma matprodukter - så som ketchup, juice eller kryddor. T.ex. Om jag ser att det är jättelite ketchup kvar i flaskan så vägrar jag ta därifrån. Då öppnar jag hellre en ny flaska.

Om jag har t.ex. ett sår eller någon annan avskiljaktighet på min hud som inte ska vara där egentligen så måste jag pilla med fingrarna där - i princip hela tiden.

Jag har en hel del till. Men vissa kommer jag inte på i skrivandets stund, eller så är dessa för motbjudande att nämna.

Men du...
Ha en bra dag!

Kärleksfulla drömmar

Nu hade jag en sån där dröm igen.

Denna gången var min dröm väldigt mysig och jag var väldigt lycklig - till skillnad från förra gången min dröm bara var konstig. Jag var i vilket fall på bröllop - jag minns dock inte riktigt vilka som gifte sig. Men det var en väldigt mysig tillställning. Gråtfärdiga föräldrar, otåliga barn och uppklädda människor i alla åldrar.

Men nu, det kanske mysigaste av allt. Jag hade en son! Jag värnade jättemycket om honom och visade stolt upp min relativt nyfödda son (kan tänka mig att mitt barn var bara ett par veckor gammal - döma av storleken) till alla jag kom i kontakt med. Jag älskade honom jättemycket.

Vem var då mamman? Logiska som drömmar är så skiftade detta lite grann. Till en början var det skådespelerskan Alyson Hannigan. Eller rättare sagt så var det faktiskt hennes karaktär Lily från How I met your mother (wtf-känsla!). Sen så blev det någon annan...

Är det vårkänslor som börjar dyka upp nu när den här vintern börjar närma sig sitt slut?

Men du...
Ha en bra dag!

Kanske ett litet problem?

Nu är jag bra kluven. Den här bloggen har varit rolig att uppehålla men det här med designfrågan är jobbig för mig. Jag tyckte att det skulle vara en kul idé med en liten röstning om vilken design som skulle passa bäst för mig blogg. Olyckligtvis vann en design som jag själv inte var nöjd med. Vad ska man göra då?

Jag skrev för ett tag sen att jag bloggar för mina läsares skull. Och detta gäller fortfarande. Hade jag inte haft detta i åtanke så hade jag struntat fullständigt i vad folk tycker och bara köra på den design jag själv tycker bäst om. Men, så nonchalant kan man inte vara. Det är en balansgång att tillfredställa både sig själv, samt sina läsare. Så, nu har vi ett problem som väger över på läsarnas sida. Jag känner ett behov av att kompensera detta, och det ska jag göra. Frågan är hur?

Förmodligen så är det ytterst få som faktiskt bryr sig om vilken j-vla design jag har. Och problemet är så pass litet att jag kan göra hur jag vill. Men det är svårt att ha den här inställningen när man inte är helt hundra procent säker.

Min blogg är ännu ung. Jag kan inte säga att jag har hittat ända fram som skribent ännu. Och jag är fortfarande i utvecklingsstadiet. Så, jag har beslutat med att köra lite rullande design en stund framöver tills det kommer någon som jag känner: "Wow! Det här är jag!" och som även ni förhoppningsvis är nöjda med.

Men du...
Ha en bra dag!

Yippie-ki-yay motherfucker

Tittade på Die Hard idag... igen. Rå action. Bruce Willis roll som John McClane är helt galen. Vilken hjälte! Blodig, skitig, hård och kick-ass!

Den första filmen i serien har jag sett några gånger. Men, däremot uppföljarna är jag betydligt mindre berikad med. Så, jag tänkte dra på Die Hard 2 först. Men! Man kan ju inte se en uppföljare utan att ha tittat på 1:an nyligen. Så, idag vart det första filmen, helt enkelt.

Det finns en grupp som heter Guyz Nite som har gjort en låt om alla Die Hard-filmer. Låten är fantastisk och väldigt välgjord. Snygga låttexter som beskriver filmerna ganska bra. Så... se, lyssna och njut:

Men du...
Ha en bra dag!


Man är inte fattig förrän man känner sig fattig.

Jag har funderat lite kring det här med fattigdom. När är en människa fattig? När är en människa rik? Är det bara pengar som avgör om man är rik eller fattig? Det finns säkert någon knasig person där ute som sitter på en massa stålar, men som ändå lever ett Svensson-liv. Fastän han har pengar så tycker jag inte man kan definiera honom som rik. Samma sak om t.ex. en hollywoodfru parasiterar på någon annan - fast de själva inte äger ett enda öre. Då är de väl knappast fattiga? Om man lever storstadsliv i lyx så skulle jag vilja påstå att man är rik.

Så, vad är det som definierar en persons rikedom? Jag vill gärna påstå att jag har myntat uttrycket: "man är inte fattig förrän man känner sig fattig.". Det finns säkert någon tönt där ute i världen som kom på det här före mig. Men något sådant vill jag inte veta av, utan jag tänker naivt gå runt och tro att det är jag som har kommit på uttrycket.

Jag tycker uttrycket håller bra. Nästintill vattentätt. Om vi säger att en svensk person i en småstad upptäcker att man knappt har råd med hyran till huset, och då får snåla med allting annat. Då känner sig personligen antagligen fattig. Men om en person från en fattig by i Afrika skulle sitta inne på samma summa pengar, så skulle förmodligen denna känna sig rik. Allt beror på hur vår hjärna uppfattar situationen vi lever i.

Eller för att dra ett lite mer nära exempel: jag själv! Jag är arbetslös och lever på 3000:-/mån. Jag mår oerhört bra och kan inte säga att jag behöver snåla särskilt mycket med pengar. Många skulle säkert beskriva min situation som ganska fattig. Men jag känner inte alls av detta. Jag har inte känt ett ekonomiskt bekymmer i min vardag sen jag gick i högstadiet.

Man är inte fattig förrän man känner sig fattig.

Men du...
Ha en bra dag!

Räkningar

För ett tag sedan beställde jag lite produkter från CDON. Bl a en bok. Boken kom dock på en separat räkning och inte med de övriga produkterna. När jag skulle betala räkningarna glömde jag bort att betala bokens räkning vilket resulterade i att jag fick en påminnelseräkning. Som tydligen kostar 50:-.

Det roliga är att boken i sig kostade 19:-. Så, jag betalade alltså 2,5x mer än vad jag egentligen skulle behöva. Jag är inte så bitter över detta, då det var ett klantigt misstag från min sida. Men känns ändå lite märkligt att betala mer i påminnelse än själva produkten.

Men du...
Ha en bra dag!

Winterbells

Jag hittade precis ett flashspel (som jag tror spelades av Micke under gymnasiet?). Och visst, flashspel kan vara tidsförövande och så... men jag tror aldrig jag har stött på ett vackrare spel än det här:

Winterbells


Musiken, känslan, den magiska atmosfären... hela det estetiska är fantastiskt fint enligt mig. Magiskt!

Spelet i sig är helt dumt i huvet. Man utvecklas så enormt under spelets gång. En av de första gångerna jag lirade så vart jag jättenöjd när jag skrapade ihop 15 000 poäng. Lite senare så vart jag extremt glad när jag fick över 100 000 poäng. Precis nyss lyckades jag skrapa ihop 1 213 620 poäng - givetvis är jag nöjd över detta. Så, frågan är vad som händer om man fortsätter lira det här?

Så, ge spelet en chans. Det kanske känns svårt och lite tråkigt i början. Men till slut så fastnar man, och då är spelet underbart.

Men du...
Ha en bra dag!

Så där ja...

Nummer fyra i designröstningen var överlägset vinnare. Så nu har jag bytt. Om du inte kan se den så kanske det krävs att du uppdaterar sidan (det gör du antingen genom att klicka på knappen bredvid [bakåt] och [framåt] uppe i webbläsarfönstret eller så högerklickar du någonstans i bloggen och vänsterklickar sedan på [uppdatera].

Jag tycker ärligt talat att den är lite mörk. Jag kommer förmodligen tröttna på den ganska snart och kommer därför byta igen. Vi får se hur länge den här sitter uppe.

Men du...
Ha en bra dag!

Jehovas vittne kan inte alltid ha det lätt...

Jag berättade i en av mina tidigare inlägg om hur Jehovas vittnen kom och predikade hemma hos mig samtidigt som "R.E.M. - It's the end of the world" gick igång i bakgrunden. De avslutade hela samtalet med att titta på namnet på dörren och med ett snabbt antagande förstod man att de skulle komma tillbaka.

För ett par dagar sen så råkade den här stackars herren ut för vreden av min mamma. Min mamma hade strax innan fått ett telefonförsäljarsamtal (det finns inget mer i hela världen hon hatar mer än telefonförsäljare). Så efter att hon hade skrikit en stund på denna stackars telefonförsäljare så kände hon att hon var uppe i varv.

Det plingade på dörren...

"Hej, jag heter Stig och kommer från..."
"GÅ HÄRIFRÅN!"
*SMACK*
Stackars Stig får dörren rakt i ansiktet.

Stig hade förhoppningen av att det skulle öppna en snäll, ung man med öppet sinne. Istället blev han bemött av en något äldre - något mer argsint - kvinna. Han kan inte ha det lätt... den där Stig.

Men du...
Ha en bra dag!

Facebook

Fantastisk sida! Den där Facebook, eller hur? Men jag tror att samtliga har stött på detta fenomen:

Mejl jag har fått från Facebook



Av mina numera 7663 mejl så kan jag tänka mig att hälften av dem är från Facebook! Det roliga är när man kanske i ovisshet har kommenterat någon stackares status och sedan försvunnit för en dag. När man kommer tillbaka till datorn så upptäcker man att några andra har haft en kilometerlång diskussion om något som man själv säkert anser är jätteväsentligt.

Det finns verktyg som man kan stänga av den här automatskickfunktionen. Men om man är inne på MSN samtidigt så får man upplysningar om när man får nya mejl, därav får man oftast en upplysning av när något händer på Facebook. Så då slipper man sitta febrilt med Facebook uppe hela tiden.

Man kan även använda sig utav googles mejl. G(ay)-mail tror jag att det heter. För där så samlar tydligen mejlboxen automatiskt alla mejl från samma person (eller företag: som Facebook) i en egen hög. Alltså slipper det bli rörigt i inboxen. Men det är för mesar.

Men du...
Ha en bra dag!

En helt ny röst

Jag vet inte om jag ska be om ursäkt för alla filmklipp och bilder jag pumpar, eller om det uppskattas? Jag vet inte... men här kommer i vilket fall ett klipp till:



Som kanske de flesta känner till så har jag en lite för stark dragning till Disney. Framförallt Aladdin, som är en fantastisk berättelse, det skrev jag om i en av mina första inlägg - aja skit samma. Det har inget med det här och göra. Den här snubben är fantastisk! Nick Pitera heter han och är en grym sångare. Kanske inte med sin vanliga sångröst utan den som han använder sig av en minut in i klippet. Hör och häpna...

Om ni gillade den här kan ni även kolla in hans Journey - Don't stop believin'-cover. http://www.youtube.com/watch?v=9wceKiDBjFM

Men du...
Ha en bra dag!


Japan, märkligt land...

Jag måste passa be om ursäkt för den kommande bilden. Den innehåller lite äckligt material, så... den som inte vill se får väl blunda.

Japan gör konstiga leksaker

Men... vad i helvete är det här?! Detta är alltså någon slags plastfigur med en anime-snubbe som lägger världens sats. Är det en leksak? Är detta vad barnen i Japan leker med?

Någon måste ju liksom ha smält ihop den här plastgrejen... någon måste ju även ha suttit och målat denna. Tänkte de inte någonstans: "hmm... ska vi verkligen göra det här?"

Men du...
Ha en bra dag!

Ett litet koncentrationstest

Vi människor är duktiga på att hålla fokus! Koncentrera oss väldigt noga. Vill ni testa era kunskaper i koncentration? Titta på det här klippet:

Men du...
Ha en bra dag!


The King of Iron Fist Tournament

Har ni spelat Tekken någon gång? Haha, vad dumt av mig. Klart ni har! Den som inte har spelat Tekken är inte värd att nämnas som människa.

Det har länge spekulerats kring en långfilm. Och ja... mina damer och herrar. Det har nu kommit en officiell trailer!



Kommer den bli krondålig? Ja, förmodligen! Kommer den vara skrattretande usel? Ja, förmodligen! Men kommer man ändå se den och bli nervös i hela kroppen så fort någon karaktär man gillar kliver upp i ringen? Ja, förmodligen. Kan förmodligen bli den bästa sämsta filmen någonsin!

Den största frågan är varför de inte valde att göra den animerad à la Final Fantasy: Advent Children? Dumt val...

Men du...
Ha en bra dag!

Sagan om glassförsäljaren

Grand Theft Auto 2. Ett nostalgiskt spel för många. På sin tid förmodligen det mest brutala man kunde komma över i TV-spelsväg. Även idag kan man komma på sig själv att sitta och le samtidigt som man eldar upp Britta, 75 med en eldkastare. Olyckligtvis råkade Britta vara där i samband med sin dagliga morgonpromenad. Så kan det gå!

Spelet går ut på att man ska stjäla bilar, mörda, bränna, förstöra och brutalt tortera så mycket i sin omgivning som ens nerver klarar av. Men jag gillar att koka ihop scenarion till min spelare. Här är min favorit:

Jag lyckades stjäla en glassbil, och om man håller in tutknappen så spelas det en fin liten melodi. Jag tänker att den här glassbileförsäljaren är så pass misslyckad att han föraktar sig själv nästan till gränsen till självmord. Men en dag när lilla Kalle står och ska beställa sin glasstrut och inte riktigt har pengar till den där extra toppingen så rinner bägaren över. Kalle tjatar och tjatar så att försäljaren till slut får ett nervsammanbrott. Försäljaren tar toppingen, sprutar den i Kalles ansikte, spetsar honom i ögat med glasstruten och tar sedan glassbilen och löper amok! Givetvis med melodin plingandes i bakgrunden. Han kör över åtta personer och får därefter polisen efter sig.

En hetsig jakt med tre polisbilar och en vägspärr. Men stoppar detta den numera galna glassförsäljaren? Icke! Till slut lyckas glassförsäljaren skaka av sig polisbilarna och åker in i en gränd för att gömma sig... men... vad är det där? Vad kan det vara...? Nämen, är det en pansarvagn som står så passande djupt inne i gränden? Hihi!

Spelet Grand Theft Auto 2



Vilken otur för poliserna att pansarvagnen är fullständigt ostoppbar och bara krossar varje hinder som kommer i dess väg. Glassförsäljaren kör sedan omkring i pansarvagnen och lyckas döda följande:
98 civila
188 poliser

Och det finaste av allt är att man drar ihop pengar för varje förödelse man orsakar. Så, jag tackar så hjärtligt för mina $600 000:-.

Men du...
Ha en bra dag!

Digital design på bloggen?

Det börjar närma sig ett slutresultat. Hittills leder förslag nummer 4. Så, istället för att bara se en header så kanske ni är intresserade av att se hur det blir som en hel blogg? Och här kommer den:

http://sebastianholmstrom.blogg.se/testdeltre/

Men du...
Ha en bra dag!

Röstning!

Min blogg ska eventuellt få ny desigen, men givetvis ska det röstas om vilken design som blir den lyckliga.

Här är headern till varför förslag:

Förslag #1 (nuvarande):
Förslag nummer 1

Förslag #2:
Förslag nummer 2

Förslag #3:
Förslag nummer 3

Förslag #4:
Förslag nummer 4

Förslag #5:
Förslag nummer 5


Lämna en liten kommentar om vilken ni tycker!

Röstningen avslutas senare i veckan.

Men du...
Ha en bra dag!

HemmafixarN

Ni vet en sån där make som är händig och hjälper till med hemmet? En sån där som vägrar ringa rörmokare och envisas med att göra allting själv - och det blir bra. En sån där som hjälper sin son med att bygga träkoja genom att låna ut verktyg och material. Ni vet vad jag pratar om! Tänk er en sån... och sedan precis raka motsatsen. Där har ni ungefär mina färdigheter. Jag fick ett mycket - MYCKET - oförtjänt VG i träslöjd i högstadiet.

Igår klinkades det lite på piano hemma hos Lisa, så då vart jag sugen på att försöka lira något här hemma. Men olyckligvis så har min keyboard bestämt sig för att tappa levnadslusten. Vid närmare observation såg jag att det var ett litet glapp i sladden. Vad ska man göra åt det? Kapa och försöka ta bort den trasiga delen? Nähe! Här ska tejpas! Tråkigt nog så var eltejpen (om det nu var eltejp överhuvudtaget?) i lite dåligt skick. Så det räckte inte bara med det... utan jag var tvungen att kompensera det dåliga fästet med ny vanlig tejp. Resultatet blev detta:

Min sladd till min keyboard.

Jag är nöjd med min skapelse... frågan är om det är livsfarligt? Jag har ännu inte vågat pröva om det fungerar...


Men du...
Ha en bra dag!


Min TV är paj...

Har ni någon gång kommit hem från en utekväll och känt att det inte riktigt är dags att gå och lägga sig än? Man startar datorn i hopp om att hitta något roligt att göra. Man går igenom Facebook, man går igenom MSN-kontaktlistan, man går igenom andra slösurfarsidor. Men ibland får man helt enkelt ta tag i saken själv och göra något vettigt av kvällen.

Min TV är paj...

Tyvärr, så är befinner man sig i det tillståndet när man inte kan avgöra om en idé är bra eller dålig. Man gör den helt enkelt iallafall. Något man kan tycka är jätteroligt då, är inte riktigt lika kul dagen efter...

Men du...
Ha en bra dag!

Hundvalp

Tydligen ska sådana här vara söta:

Min morbrors hundvalp

Min morbrors hund fick valpar i somras. Hittade denna bild av en av valparna. Jag är vanligtvis ingen djurmänniska. Men ska det vara något djur, så ska det vara hundar - eller coola djur som jättetarantellan eller megalodon (googla det!). Och vem tycker inte den här valpen är supersöt, liksom?

Men du...
Ha en bra dag!


Action man

Kommer ni ihåg Action man? Killarnas motsvarighet till Barbie? Jag är inte den som klagar på olika könsroller, men jag tycker att det är intressant att Barbie-kollektionen består av rosa beachbuggies, aftonklänningar och högklackat medan Action man har... ja... dessa tillbehör:

Vapen och tillbehör till Action-man

Jag ser bazooka, jag ser svärd, jag ser skottsäkra västar, jag ser handgranater, jag ser hutlösa mängder skjutvapen, jag ser boomerang-liknande föremål... Jag minns även att jag hade en halvmeter lång helikopter som kunde skjuta skumgummipilar.

Tänk om det nu finns en liten pojke där ute i världen som inte har en sexuell dragning till extremvåld och masslakt? Vad ska denna lille pojke ta sig till då? Lyckligvis har grabben en syster som han kan stjäla leksaker ifrån. Men om han kanske istället har tre äldre bröder som har sport, brudar och kung-fu som intressen? Då kan grabben inte ha det särskilt lätt.

Men du...
Ha en bra dag!

Dirty Dancing

Dirty Dancing. Jag har lyckats levt ett bra liv utan att sett filmen. Men jag har varit lite lost när samtalsämnet har dykt upp, samt är det en välberyktad film, så jag har väl sagt att jag ska ta mig i kragen och se den någon dag.

Den dagen har nu anlänt. Filmen har varit helt okej... ganska bra, faktiskt. Men kanske inte så där jättemycket att hänga i granen. Tills slutscenen! Av någon anledning vart jag rörd under slutdansen när "The time of my life" spelas. Strax innan kommer den kända frasen "Nobody puts Baby in a corner" och man känner att nu är någonting på gång! När det kända lyftet kommer så kommer jag på mig själv med att sitta och le och har känslan "Bra, Baby! Jag visste att du kunde!", trots att vilken idiot som helst kan förutse detta.

Dirty Dancing. Kanske inte the time of my life, men helt klart en bra rulle!

Men du...
Ha en bra dag!

En dag i mitt liv

Nu ska ni få lite direkt infomation om mitt liv. Rättare sagt om gårdagen. En dag, fylld med olika och spännande människor.

Jag vaknade och småumgicks med min mamma en stund. Jag blev senare upphämtad av min far och Marianne för att åka på ett litet besök till farmor. Olyckligvis var jag lika trött som han den där pömsiga kortväxta snubben i Snövit. Så under förmiddagen kunde jag lätt mistas för en zombie. Men det ordnade upp sig när jag fick en liten blund i farmors soffa. Det var skönt...

Sen var det hem, ombyte och sedan iväg och träffa lite fler folk. Mina goda vänner Niclas, Mikael och Sandra. Tillsammans beslutade vi oss för att äta på Olympos, men där var det tokmycket folk... så det blev Verona istället. Jag tror att våran servitris hade sitt livs värsta kväll, då hon blev utsatt för diverse konstiga situationer. En specifik händelse så kan det ha varit mitt fel. Jag satt och SMS:ade och såg inte riktigt att hon kom. Jag och mina vänner hade talat om att äta efterrätt, så vi ville att servitrisen skulle dyka upp. Men när jag tittade upp så stod hon där och jag kläckte ur mig följande: "Hallå där!" Med överdriven entusiasm och ovanligt högt. Det hela brast ut i skrattfest och servitrisen lämnade rummet illa kvickt. Jag skämdes en del... Kanske lite mer än en del...

När den extremt mysiga middagen var över så var det dags att ta sig vidare. Jag åkte hem till Lisa Tilly där Maddn och Lisa satt och tittade på Melodifestivalen. Jag joinade in och det var lugn och trevlig kväll. Lagom slapp. Jag hade förmodligen inte orkat något mer livat... så antalet folk och stämningen kunde faktiskt inte bli mer perfekt. Vi kollade på Beck och äntligen fick jag svar på vem Rune Fjällgård är (tillägnat Elin).

På vägen hem hade jag fått reda på att Pontus och Anton skulle knalla ned till stan från en fest. Trevlig som man är vill man givetvis hjälpa följande herrar att nå staden på mest behagliga vis. Så, jag bestämde mig för att skjutsa dem. När jag möter upp dem så är det första som händer att Anton gör världens vurpa och slår i marken. Följande bilresa bestod av att Anton satt och gnällde över att han hade ont och Pontus vrålade lite grejer om... ja... "Wöoöow!".

Lagom spännande dag!

Men du...
Ha en bra dag!

Poughkeepsie

Vi har alla någon gång fått en låt på hjärnan. Oftast är det låtar som har en simpel - men karvande - melodi. T.ex. Ukrainas bidrag till ESC 2007, Loituma - Ieva's polkka, Caramelldansen eller det fullständigt idiotiska Crazy Frog-skräpet.

Men har ni någon gång fått ett ord på hjärnan? Ett ord som man upprepar flera gånger i huvudet. Man kanske artikulerar fram det i huvudet. Man kanske delar upp ordet i stavelser. Man vet egentligen inte varför... man måste bara tänka på det här ordet. Imorse fick jag ett sådant ord på hjärnan, det var Poughkeepsie. En stad i USA.

Det kanske konstigaste av allt är att jag inte riktigt visste vad det var för nåt. Jag kan inte minnas att jag har hört det överhuvudtaget. Men ändå var det där... i mitt undermedvetna och gnagde.

Men du...
Ha en bra dag!

Beer-pong

Öl-pong
Material:
ett bord
12 muggar
en pingisboll
en jävla massa öl

Antal spelare:
2-4
Går att vara flera... men det resulterar i mindre öldrickande, och det är aldrig bra!

Regler:
Placera bordet i ett rymligt rum. Ställ upp 6 muggar på vardera sida av bordet i en symmetrisk triangelform. Fyll upp öl till ungefär en fjärdedel av glaset. Nu har vi alltså en färdig spelplan.

Spelet öl-pong

Nu ställer sig lagen på vardera sida om bordet. Sen slåss man om vem som börjar. Det laget som börjar kastar sedan pingisbollen så att den ska studsa EN GÅNG på bordet och sedan ned i någon av motståndarnas mugg. Om man träffar en mugg så ska någon ur motståndarlaget dricka upp innehållet där bollen hamnade. Sedan tas samma mugg bort ifrån spelplanen och det blir svårare att träffa nästa gång - då det är färre glas. Pingisbollen går nu över till det andra laget, och de ska försöka göra detsamma.

Om man missar muggarna helt och hållet så går helt enkelt bara bollen över till motståndarlaget.

Resultat: Oerhörda mängder öl kommer att svepas, vilket gör att onykterhet är oundkomligt. Det blir även svårare och svårare för varje omgång.

Betyg: 5/5 - fantastiskt roligt, förmodligen det bästa ölspelet jag någonsin har provat. Ett litet minus är att det går åt så mycket öl, och det är inte särskilt smidigt. Det tar upp mycket utrymme.

Men du...
Ha en bra dag!

Hamsterpajchatten

Igårkväll (läs: imorse vid 1-tiden till 2-tiden) kände jag och mina vänner Anton och Andreas för att vara lite extra taskiga och mobba tragiska människor på internet. Vi började med Funplanet, men den enda inloggade vi hittade där var en snubbe vid namn "Nisse". Vi bestämde oss för att kalla oss Anna_94 i hopp om att försöka driva den här Nisse till vansinne.

Men snart visade sig att Nisse inte var särskilt sugen på att prata, utan kom med korta svar så som: "mmh", "okej", "ja" etc. Efter en stund öste vi med kommentarer om hur tragisk den här personen var och istället loggade vi ut för att hitta ett nytt ställe att driva med folk. Hamsterpajchatten föreslogs och så fick det bli.

På hamsterpajchatten kan man träffa många spännande - och fullständigt tragiska -  människor.

Ny plats, nytt namn! Nu kallade vi oss själva Elin_93 - lite mognare - lite bättre. Genast när vi anslöt oss till ett rum så bara regnade det in snubbar i hopp om att få prata lite med den här 17-åriga Elin. Men det absolut bästa av allt är att även... duhm duhm duhmmm... Nisse var inloggad även här! Givetvis var han första prio till att börja med. Men han synade oss ganska snabbt och med tanke på att han var lika tråkig här som på funplanet så lät vi honom vara.

Men med tanke på att det var ett tio-tal andra snubbar som jättegärna ville snacka med Elin så var det inga problem. Vi avfärdade de tråkiga fort och sparade godbitarna till att driva med. En kille verkade inte tycka rasistskämt var särskilt roliga - förmodligen var han någon slags invandrare själv. Men det stoppade givetvis inte oss! Vi öste med så många rasistskämt vi kunde komma på. Vi hittade t.o.m. på de flesta själva. Kan dra ett exempel: "Vet du vad det är för skillnad på en neger och en negerboll?" "Nä..." "Negerbollen smakar inte skit!" tätt följt av ett asgarv i textform (från våran sida givetvis). Killen vart mer och mer avlägsen, men han hängde fortfarande kvar! Det måste vi ge honom lite cred för... Han måste varit bra sugen, om han fortfarande hänger kvar hos någon som drar så usla och omogna rasistskämt. Tänk vad killar gör för att få lite "kvinnlig" kontakt.

För en annan snubbe berättade vi på frågan "Vad gör du för nåt då?": "Jag sorterar min gurksamling." Det fortsatte i den stilen med bara konstiga grejer. Men även den här snubben hängde kvar. Han hakade även på samtalsämnet gurkor och berättade att han brukar lägga in gurkor själv.

Så, vilka tragiska människor sitter uppe och chattar med småflickor på internet kl. 02 på en fredagsmorgon? Vilken tragisk människa vill prata om gurkor på internet kl. 02 på en fredagsmorgon? Vilken tragisk människa hänger på två olika tonåringschatter kl. 02 en fredagsmorgon? Mina vänner, om ni känner igen er, sluta genast upp med det! Tragiskt!

Men du...
Ha en bra dag!

Snö på bilen... yay!

Snö på bilen



Här kommer en liten dagbok:
21 december: morgon; Jag är jättenervös... jag kan inte tänka på något annat. Kväll; Wow, vilken lättnad att jag klarade teoriprovet.
22 december: morgon; Nu är jag toknervös! Vad ska jag ta mig till? Jag kommer aldrig klara det här... Kväll: Yay! Nu har jag körkort!! Wohoo!!
1 mars: Jävla skithelvetiska snöskräp! Vad fan ska det vara bra för?! Varför tog jag inte körkort till våren?! Helvete...

Men du...
Ha en bra dag!

Centerpartiet

Ett litet fint utdrag ur Centerpartiets hemsida:

Tackar David Hedberg för det fina scoopet!

Fint utdrag ur Centerpartiets hemsida

Visst, man kan anse att svensk politik är skrattretande. Man kan tro att det bara är kostymprydda snubbar i toppen som låtsas vara seriösa. Några som inte kanske anser sig själva - eller snarare det de tror på - är seriöst är centerpartiet.

"Visst fanns det en och annan som ömmade för miljön, men mest genom att krama träd. Eller möjligen röka dem."


Haha, jag älskar att de inte är så naiva att de kringgår den synen som folk har på miljörättsaktivister. Jag älskar att de använder sig utav historiens stereotyper av hippies genom att jämföra sig med deras filosofi - förutom själva knarkandet.

 

De menar helt enkelt: Vi är som 1960-talets hippies... fast lite bättre.

 

Frågan är om det är lite modernt och "coolt" att de skriver så här på sin hemsida... eller rent av oseriöst?

 

Men du...
Ha en bra dag!


Turk visar Gears of War



När vi ändå är inne på datorvärldens alla mysterium så tänkte jag att en liten spelrecension är på sin plats. Vi pratar inte om den typen av recensioner som är bra, informationsrika eller bara intressanta - utan utomordentligt roliga! Killen talar ju som om han har fått en allvarlig hjärnskada. Hans "mustasch" är inte heller att leka med!

Godbitar:
"Oj titta, här kommer skivan!"
"Det är som en motorsågspepprare."
Och den fina handrörelsen i slutet som tyder på ett väl avslutat filmklipp.

Jag vill passa på att tacka Niclas Svensson som visade mig filmklippet från början.

Men du...
Ha en bra dag!

Folk på internet fascinerar mig...

Google, en av världens främsta sökmotorer. Alla i princip som använder internet använder google. Jag är inget undantag.

När jag skulle leta upp någon - förmodligen nödvändig - information så glömde jag tillfälligt bort vad det var jag skulle söka på... I funderingens stund så trummade jag med fingrarna över tangentbordet och lyckades pricka i följande tangenter: "lkjh". Till min stora förvåning dök detta upp:

lkjh

Folk har alltså sökt på rent nonsens! Jag gillar framförallt kjhkjh med sina överlägset 148 000 resultat. Nog för att man som mig, bara slumpmässigt kommer emot tangenterna, men att faktiskt söka på - eller lägga upp data på nätet som innehåller dessa bokstavskombinationer är för mig ganska oförståeligt. Folk på internet fascinerar mig...

En annan mycket - MYCKET - intressant grej är att söka på "what are these". Börja med dessa tre ord och kolla sedan vad som dyker upp i förslagslistan.

Men du...
Ha en bra dag!

Tortyr i datorspel

En vän till mig har gått med i Facebookgruppen "I used to put my sims in the pool and delete the ladder." Snabb översättning: "Jag brukade placera min sim i poolen och ta bort stegen.". Detta syftar alltså på spelet The Sims när man har en/ett antal personer (simmar) som bor i ett hem och man ska göra allt vad man kan för att få dessa att trivas.

Men ibland brukar de vara trotsiga och inte göra som man vill... då tar aggressionen över och man vill givetvis att dessa ska dö en fullständigt brutal död - gärna långsamt. Det finns två bra sätt att göra detta:

1. Som gruppen förklarar: man placerar dem i en pool och tar bort stegen. Detta gör att simmen förvirrat simmar omkring och kan inte komma upp. Till slut så dör den... men ibland kan det ta flera timmar. Givetvis sitter man och skrattar under hela tiden och väntar på den sista dödssucken.

2. Man låser in simmen i ett rum med en öppen kamin. Man tar bort dörren från rummet och ställer massor med möbler och växter i rummet. Man ber simmen tända brasan och sen lutar man sig tillbaka för att se på när rummet till slut fattar eld. När eldsvådorna till slut når simmen så orsakas panik. Det skriks, det härjas och kanske lyckas simmen få fram en liten brandsläckare. Men man skrattar åt det patetiska försöket att släcka den numera stora elden som bara omringar simmen som en famn av lågor. Man skrattar gott åt att se simmen sakta förvandlas till aska i outhärdlig smärta.

Sen finns det ett par sätt till, men dessa är för tråkiga. Typ svälta ihjäl simmen eller låta den bli så gammal att den dör av ålderdom. Men dessa tar för lång tid och är såååå tråkiga. Var är tortyren?

Jag föredrar nummer två, men den är lite jobbig om man har fler familjemedlemmar som man vill fortsätta spela med i samma hem. Då måste man städa upp all aska som brutaliteten har orsakat. Nummer ett är alltså clean & simple. Så, är det rättvist att kalla mig för psykopat när man utfärdar sådana typer av dåd? Kanske... om inte alla andra på planeten hade gjort precis samma sak! Eller hur?

Men du...
Ha en bra dag!




Årstidernas tjusning

Jag älskar att bo i Sverige. Just för alla fina årstider vi har. Jag älskar snön under vintern, jag älskar glädjen och kärleken under våren, jag älskar sommarens aktiviteter och solsken, jag älskar höstens mysiga färgskiftningar. Jag älskar alla våra årstider! Det största problemet är att dessa är liiiite för långa. Vid slutet av vintern så längtar man starkt till när nästa årstid tar över. Just nu är inget undantag.

Just nu är det alltså flera decimeter snö på marken. Igår frös jag nästan ihjäl när jag skrapade rutorna på bilen samt borstade av all snö från tak och fönster. Det enda man kan göra för att överleva är att blicka framåt och ha hopp om att den nya årstiden snart tar vid. Jag tittade igenom lite bilder och hittade den här:

Sebastian Holmström och Niclas Svensson cyklar under kvällssolen på sommaren

Den här bilden ger en hopp... Ser ni? Solsken i håret, shorts, sommarskor, solglasögon och... cyklar! Jag är inget fan av att cykla, men när jag ser detta så får jag en varm känsla i kroppen. Jag kommer ihåg när man tog cykeln och bara gled ned till Djulö med ett par vänner för att iaktta solnedgången, sen cyklade man glatt hem igen. Vilken frihet!

Men du...
Ha en bra dag!

Bloggtankar

Jag har tänkt lite på det här med bloggande... Man vill ju ha sin egna stil. Man vill ju skriva på ett sätt som för en själv känns bekvämt och naturligt. Jag har ofta en tendens till att skriva ganska mycket och ibland lite för seriöst för att det ska vara i närheten av underhållande att läsa.

Jag fick väldigt tidigt kritik om detta och jag försökte ordna upp det direkt, försöka skriva lite mer avslappnat och kanske lite kortare inlägg. Kanske smälla dit en liten bild. Men egentligen vill jag bara ösa med filosofiska budskap och samhällsfrågor som jag funderar kring. Men jag tror ytterst få skulle uppskatta detta, så jag gör inte det. Inte för att jag tror att folk inte förstår - för min intelligensnivå är knappast särskilt högre än någon annans - utan för att folk helt enkelt inte vill läsa sånt.

Den absolut största frågan är... bloggar jag för min skull, eller för mina läsares skull? För min del är svaret givet: för mina läsares skull. Men kommer man då att tröttna på skrivandet bara för att det inte är 100% jag? Jag vet inte... knepig sits. Vi får väl helt enkelt se vad som händer.

Men du...
Ha en bra dag!

Killen med koll

Fick precis ett väldigt givande samtal.
"Holmström."
"Hej, jag ringer från 'bla bla bla', vem är det jag pratar med?"
"Sebastian Holmström..."
"Ja, kanon! Vad bra. Har du fått information angående premiepensionen, det oranga kuvertet?"
"Ehum.... Nej, det har jag nog inte."
"Nähe, okej... Hmm... Är det Sven Oscar Sebastian Holmström jag pratar med?"
"Ja, det stämmer bra..."
"...och du är född 1990?"
"Jajemensan!"
"Jaha... hmm... nu vart det fel här..."
"Jaha?"
Och här börjar hans röst bli väldigt osäker och tyst
"Du har inte mamma där?"
"Nä... hon jobbar."
"Pappa?"
"Nepp, han bor inte här."
"Hmm... du, jag får nog återkomma om det här!"
"Jaha... hej då?"
"Hej då!"

Ibland är det spännande och en aning förvirrande med telefonsamtal.

Men du...
Ha en bra dag!

Unga hjärtan söker spänning

Ett litet inlägg för er killar där ute. Ni kanske känner igen er? Eventuellt ett litet utbildningsinlägg för er kvinnor om hur snedvridna vi killar egentligen är.

När man var väldigt ung.
Outvecklad och kanske inte som mest begåvad fann man en viss spänning hos nakna kvinnor - trots att man inte var i närheten av att ha upptäckt onani. Lyckades man hitta pappas nakensamling eller som när man stod i den lokala matbutiken och försökte luta sig över mörkerskyddet till Aktuell rapport - då gick nerverna på helspänn! Det fanns egentligen ingen vettig anledning till varför man gjorde dessa saker, egentligen hade man ingen sexuell lust överhuvudtaget. Utan man gjorde det för spänningens skull, det här var vuxengrejer - förbjudet för oss unga.

Det här är jobbiga grejer för någon som går i lågstadiet! Spänningssökare som man är var man tvungen att tillfredställa sig på något sätt. Om pappa hade hittat ett nytt gömställe och matbutiken flyttade tidningarna högre upp, vad skulle man då ta sig till? Jo, man tog till kriminalitet. Följande är alltså det mest idiotiska och mest pinsamma jag någonsin har gjort i hela mitt liv, så ni behöver ju inte retas allt för mycket...

Jag och några vänner (jag tänker inte nämna några namn) tog ett beslut att knalla ned till matbutiken för att kika runt lite. Vi lyckades ta oss fram till tidningshörnan och där högst upp hängde dem, den förbjudna frukten. Efter lite slit och hårt arbete lyckades vi komma över en tidning som vi - lite smidigt - öppnade och kikade i. Därifrån ramlade en liten reklambilaga med ett par intressanta bilder i. Vi lade tillbaka den riktiga tidningen och öppnade den lilla bilagan... Wow, det här var bra grejer! Det här kan vi inte lämna tillbaka, nu när den har ramlat ur och allt. Så, en vän stoppade den under tröjan och nu var bara det svåra att ta sig ut ur matbutiken med den lilla bilagan och hedern i behåll.

Vi misslyckades katastrofalt! De kom på oss direkt i dörren. Jag förstår inte hur? Vi såg säkert inte alls suspekta ut!

Nu var det kört!
Någon brast ut i gråt. Någon försökte skylla på att vi hittade den vid brödet (som om det då skulle vara tillåtet att ta den?), men det gick inte hem. Vi lämnade tillbaka bilagan och bad om ursäkt. Lyckligtvis ringde de inte våra föräldrar, utan vi fick själva gå hem och berätta om vårat lilla äventyr. Jag tror det dröjde minst en vecka innan jag vågade nämna det för mamma...

Usch, hemska minnen!

Men du...
Ha en bra dag!


Spotify + Paolo Roberto = Ingen vidare bra idé...

"För nu ska fettet brinnaaaaaaahh!"
All respekt som man hade för Paolo Roberto försvann tillsammans med Spotify-reklamen. Har du inte hört den? Dags att dra på Spotify och bara ösa tills den dyker upp. Tro mig, du märker när den kommer!

Men du...
Ha en bra dag!


Linslus + Sebastian = Sebbelus... Tillfällighet?

Jag nämnde för ett par inlägg sedan om "linslusar" och "kameraskygga". Jag undrade en stund i vilken grupp jag befinner mig i. Det tog inte särskilt lång tid innan jag listade ut var jag hörde hemma. Så, istället för att berätta det för er, tänker jag låta en bild tala om det:

Man själv är kanske en linslus? / Sebastian Holmström



Jag vill att du funderar på om du är en linslus eller kanske den lite mer tillbakadragna typen. Det kanske tillochmed finns något slags mellanting? Man kanske bara tycker det är halvskoj att vara med på bild.

Haha, en sak till som slog mig. Det är om man bläddrar igenom ett fotoalbum där man vet att man själv är med. Är det bara jag som lägger störst märke till bilderna på en själv? Man kanske skrattar mest hjärtligt åt de bilder där man själv - kanske ändå tillsammans med andra - spelar pajas. Nu kanske jag framstår som världens största ego, men "that's how it is" - som man brukar säga i staterna. Jag gottar mig gärna i andra människors miserabla bilder också, givetvis. Som denna bild:

Mina vänner och jag festar loss!


Jag tycker att vi alla tre gör en bra insats!

Men du...
Ha en bra dag!

Kaffe, ett samhällsproblem?

Jag lyckades på något sätt länkas fram till aftonbladets hemsida och upptäckte en nyhet som fick mig att fundera lite. Artikeln handlar om hur pensionärer behandlas på äldreboenden. Det hetaste ämnet är framförallt nedskärningarna som sker just nu över hela världen - och givetvis drabbas pensionärer även utav detta. Det absolut värsta av allt - enligt aftonbladet och pensionärerna samt läsarna av artikeln - är alltså att de äldre enbart får dricka två koppar kaffe per dag.

Ja, det kan ju tyckas vara jobbigt. Men är det verkligen det? Kaffe är inte nödvändigt för att en människa ska överleva, och om det är för njutningen så får de ju ändå två koppar per dag - ett barn får ju knappast mer än två påsar godis per dag. Så vad beror det annars på? Koffeinberoende? Att man måste ha i sig kaffet annars blir man en energilös tjurig grönsak? Så, hur har alla andra som inte dricker kaffe överlevt?

Citerat ur artikeln:
"Jan Myrdal säger att han själv hade blivit förbannad om någon sagt åt honom hur många koppar kaffe han får dricka per dag, och att det kanske är dags för Sveriges pensionärer att ryta i. Ordentligt."

Ja, det är ju bra att man ska ta ställning. Man ska inte låta samhället köra med en, man ska göra vad man kan för att trivas. Men, jag tycker ju den största samhällsfrågan inom ämnet är inte hur vi behandlar våra pensionärer. Det är all denna kaffehysteri! Folk är som besatta av denna dryck. Att drycken skapar såna här typer av rubriker och artiklar bara för att man inte har tillåtelse att dricka fler än två koppar om dagen? Det mina vänner, tycker jag är sjukt...

Ska man göra nödvändiga nedskärningar så tycker jag att kaffe är ganska högt prioriterat.

Artikeln hittar du här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6700150.ab

...och jag vet, nu kommer folk gnälla på mig bara för att jag inte är en regelbunden kaffedrickare och har därför ingen rättvis åsikt i frågan. Men vet ni... det skiter jag fullständigt i.

Men du...
Ha en bra dag!

RSS 2.0