Tortyr i datorspel

En vän till mig har gått med i Facebookgruppen "I used to put my sims in the pool and delete the ladder." Snabb översättning: "Jag brukade placera min sim i poolen och ta bort stegen.". Detta syftar alltså på spelet The Sims när man har en/ett antal personer (simmar) som bor i ett hem och man ska göra allt vad man kan för att få dessa att trivas.

Men ibland brukar de vara trotsiga och inte göra som man vill... då tar aggressionen över och man vill givetvis att dessa ska dö en fullständigt brutal död - gärna långsamt. Det finns två bra sätt att göra detta:

1. Som gruppen förklarar: man placerar dem i en pool och tar bort stegen. Detta gör att simmen förvirrat simmar omkring och kan inte komma upp. Till slut så dör den... men ibland kan det ta flera timmar. Givetvis sitter man och skrattar under hela tiden och väntar på den sista dödssucken.

2. Man låser in simmen i ett rum med en öppen kamin. Man tar bort dörren från rummet och ställer massor med möbler och växter i rummet. Man ber simmen tända brasan och sen lutar man sig tillbaka för att se på när rummet till slut fattar eld. När eldsvådorna till slut når simmen så orsakas panik. Det skriks, det härjas och kanske lyckas simmen få fram en liten brandsläckare. Men man skrattar åt det patetiska försöket att släcka den numera stora elden som bara omringar simmen som en famn av lågor. Man skrattar gott åt att se simmen sakta förvandlas till aska i outhärdlig smärta.

Sen finns det ett par sätt till, men dessa är för tråkiga. Typ svälta ihjäl simmen eller låta den bli så gammal att den dör av ålderdom. Men dessa tar för lång tid och är såååå tråkiga. Var är tortyren?

Jag föredrar nummer två, men den är lite jobbig om man har fler familjemedlemmar som man vill fortsätta spela med i samma hem. Då måste man städa upp all aska som brutaliteten har orsakat. Nummer ett är alltså clean & simple. Så, är det rättvist att kalla mig för psykopat när man utfärdar sådana typer av dåd? Kanske... om inte alla andra på planeten hade gjort precis samma sak! Eller hur?

Men du...
Ha en bra dag!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0